Paal midden in de Cornelisstraat

In de Cornelisstraat, pal achter Poelepantje in Paramaribo, loopt niet alleen een deel onder water bij zware regenval, midden op de weg steekt een paal enkele meters uit. Dit is gedaan om tegemoet komend verkeer te behoeden voor een enorm gat in de weg. Een vrouw in de straat vindt dit levensgevaarlijk. Vooral ’s avonds is de paal niet goed te zien. 

Maar. volgens een andere bewoner is deze paal al een tijd terug geplaatst. Richting de Fernandessteeg heeft de Cornelisstraat nog een verrassing voor de nietsvermoedende weggebruiker, namelijk een tapijt van stenen, zeer waarschijnlijk bedoeld om de gaten in de weg op te vullen. Een bromfietser die deze situatie uit het hoofd lijkt te kennen manoeuvreert zich op de een of andere manier richting de Fernandessteeg. Automobilisten kunnen niet zo gemakkelijk voorbij. 

“We hopen echt dat dit stuk wordt aangepakt, want dit is helemaal niet goed”, zegt een bewoner. Een automobiliste vraagt wie haar gaat compenseren voor de slijtage van haar auto aangezien zij regelmatig van dit deel van de weg gebruik maakt.

Gelukkig kan Poelepantje via de  hoofdwegen bereikt worden, maar wie eens de binnendoorweg wil uitproberen, moet rekening houden met de paal, gaten en stenen in de Cornelisstraat.

RB

error: Kopiëren mag niet!