Politieauto ressort Domburg rijdt weer dankzij behulpzame buurtbewoner en ressortraadslid…..

Het is zo langzamerhand algemeen bekend dat het Korps Politie Suriname (KPS) niet altijd overal kan beschikken over rijdend materieel. Er zijn zelfs nu en dan politieposten die het enige tijd zonder een dienstauto moeten stellen, vanwege gebreken aan het voertuig en een gebrek aan financiële middelen om een reparatie te kunnen betalen. 

Dat is een trieste constatering, omdat door het ontbreken van rijdend materieel het mogelijk is dat de politie niet of niet snel genoeg kan reageren op calamiteiten.

Nog treuriger is het, dat de redactie van Dagblad Suriname afgelopen weekend op een opmerkelijk bericht op de Facebook-pagina van de Ressortraad Domburg stuitte. De ressortraad bericht namelijk, dat de “prowwagen van ressort Domburg. die al een aantal dagen niet in rijdende staat was”, door het ressortraadslid Barhoe Dharmendra en de behulpzame buurtbewoner Akrum Michel “weer in rijdende staat” is gebracht nadat alle kapotte onderdelen waren vervangen. “Met een volle tank benzine is het weer afgegeven”, aldus de Ressortraad Domburg.

De burger is de beste vriend van de politie

Dit bericht geeft ernstig te denken. In een tijd dat vele burgers het zwaar hebben, zijn het burgers die een lokaal politiebureau te hulp schieten. Het is dan ook niet “de politie is je beste vriend”, maar “de burger is de beste vriend van de politie”, en dat geldt zeker voor het ressort Domburg.

Het lijkt de hoogste tijd dat de korpsleiding naast de zorg voor het personeel, ook eens zorg gaat tonen voor het wagenpark van het korps en de staat waarin die verkeert en daarvoor voldoende middelen beschikbaar stelt.

Niet voor het eerst

Overigens, Dagblad Suriname berichtte eind augustus vorig jaar, dat de politiepost te Domburg al maanden niet beschikte over een politieauto.

“De politie is onze beste kameraad, dat krijgen we als burgers graag te horen. Maar, als de agenten van politie Domburg niet eens een prowagen hebben, hoe moeten ze uitrukken bij ongevallen?”, aldus toen  een burger tegenover de redactie van Dagblad Suriname. “Domburg kan niet uitrukken, want ze wachten op assistentie van andere politieposten, terwijl de mensen bekneld zijn en voor hun leven vechten. Moeten ze dan uren wachten, voordat de politie arriveert?”, vroeg de man zich af.

PK

error: Kopiëren mag niet!