Hof van Justitie besluit ‘Pakittow’ in vrijheid te stellen

Het Hof van Justitie heeft vandaag, maandag 27 februari, het besluit genomen, dat activist Stephano Biervliet ‘Pakittow’ in vrijheid wordt gesteld. Pakittow werd op 18 februari in verzekering gesteld, nadat hij zich had aangemeld bij de politie. 

De activist had de samenleving op 17 februari opgeroepen om te protesteren tegen het beleid van de regering. De protestactie liep echter uit de hand. Op de bewuste dag hebben plunderingen, vernielingen en brandstichtingen in de binnenstad plaatsgevonden. Pakittow werd als motor van het protest door het Openbaar Ministerie verdacht van opruiing, verstoring van de openbare orde, openlijke geweldpleging en vernieling.

Vorig week vond de voorgeleiding in deze zaak plaats en hebben zijn advocaten Benito Pick en Chandra Algoe bij de Officier van Kustitie erop aangedrongen de activist in vrijheid te stellen, aangezien er geen grondslag zou zijn voor de aanhouding. Het verzoek werd door rechter-commissaris Roy Elgin afgewezen. De advocaten tekenden hoger beroep aan en dit beroep werd vrijdagmiddag, 24 februari, behandeld. Pakittow bevond zich in de Santo Boma strafinrichting en werd via de elektronische weg verhoord. Echter werd nog geen besluit genomen. 

Pas op vandaag, 27 februari, werd het besluit genomen, dat de activist naar huis mag.

SK

error: Kopiëren mag niet!