Tennisster Djokovic verbetert het record van Graf
DOOR CHRIS DINSDALE

27 februari 2023 – Tennisster Novak Djokovic zal zijn 378e week bereiken op het hoogtepunt van zijn sport, waarmee hij het record van Steffi Graf voor de meeste weken als nummer 1 van de wereld overtreft. In januari keerde de Serviër terug naar de eerste plaats na een onderbreking van zes maanden, nadat hij zijn 10e Australian Open-titel had gewonnen.

Djokovic werd voor het eerst wereldkampioen nummer 1 in juli 2011, na het winnen van zijn derde Grand Slam-titel op Wimbledon dat jaar. In het decennium daarna heeft hij zijn Grand Slam-totaal naar een record van 22 gebracht.

In maart 2021 overtrof Djokovic het herenrecord van 310 weken als wereldkampioen nummer 1. Federer heeft echter nog steeds het record voor opeenvolgende weken op de eerste plaats, namelijk 237 weken. Djokovic’s langste reeks opeenvolgende weken is 122, die zich afspeelt tussen juli 2014 en november 2016.

Djokovic betreedt vervolgens het veld tijdens de Dubai Duty Free Tennis Championships, die op 27 februari van start gaan.

error: Kopiëren mag niet!