Een visverkoper: “Het gaat niet echt goed met de visverkoop”

“De verkoop van vissoorten gaat ook niet zoals wij het hebben verwacht”, zeggen enkel burgers die vis verkopen langs de straat tegen een redactrice van Dagblad Suriname. Een kleine ondernemer die vis verkoopt geeft aan, dat de verkoop ook niet bij hem gaat.

“Een ieder vraagt naar vis, maar kan toch het zich niet permitteren. In het groot krijg ik een andere prijs, dus als wederverkoper ga ik mijn winst moeten zoeken, anders is het voor zomaar. Je kan geen dingen weggeven voor een appel en een ei”, benadrukt de man. Hij heeft verschillende plekken waar hij vissoorten verkoopt.

“Ik heb verschillende mensen die voor mij werken en op zo een manier ook wat centjes maken. Maar, als de verkoop niet gaat, zit je met drie dingen. Dan kan je geen werknemers betalen, je zit met je vis en je business gaat achteruit, dus je gaat een optie moeten creëren. Ik heb daarom met mijn werknemers afgestemd dat zij klanten enkele kortingen kunnen geven. Kijk. als iemand geïnteresseerd is en het wil, dan zie je het, maar als de prijs pittig is dan schrik je de persoon af. Zolang je het een beetje zakt, komt het goed uit, de klant is tevreden of blij en jij hebt verkocht. Maar dit werkt ook niet altijd, als er geen geld is dan kan je ook niets eraan doen en dat hebben wij nu”, aldus de kleine ondernemer.

“Maar, ik hoop dat de situatie verandert, want de business gaat op zo’n manier helemaal niet.”

TM

error: Kopiëren mag niet!