“Ik ben op een missie en niets en niemand houdt mij tegen”

“Het is niet de juiste periode iets te starten, maar niets en niemand houdt mij tegen”, zegt Sarna in gesprek met Dagblad Suriname. Zij is moeder van drie kinderen en is pas gestart met haar business.

“Ik heb ongeveer twee jaren gespaard en blijf dat nog doen om meer te bereiken.” Met behulp van haar zus in Nederland heeft zij een kleine studio gebouwd op het erf van haar moeder waar zij ook in woont. Zij houdt van haren vlechten en nagels aanbrengen, dus heeft zij van haar hobby haar werk gemaakt. 

“Ik begon eerst op het balkon, maar besloot toen een studio te hebben. Huren zou mij veel meer uit komen, dus dacht het huurgeld spaar ik liever en bouw ik dan iets. Natuurlijk met goedkeuring van mijn moeder. Zo ben ik ook thuis en kan ik ook veel meer tijd besteden aan mijn kinderen.”

Sarna werkt in een bedrijf, maar komt daarmee helemaal niet uit. “Ik verdien net maar SRD 3.000 en met mijn salaris kan ik niets voor mezelf doen. Met mijn salaris betaal ik benzine om juist weer werk te verrichten voor het werk, dus ik doe niets voor mijzelf, het gaat letterlijk naar het werk. Ik moet vaak een hulp zoeken om uit te komen en moet mijn centjes die ik uit mijn hobby verdien ook daarvoor gebruiken. Dus mijn baan doet eigenlijk niets voor mezelf als ik het zo moet zeggen.”

΅Ondanks dat ik geen huur betaal, red ik het niet. En als enige dochter in het land, ga ik mijn moeder ook bij moeten staan. Dus ik moest iets doen”, zei Sarna. Intussen helpt zij nog enkele klanten op het balkon,  terwijl zij nog bezig is met het regelen van haar spullen en het koopen van het een en ander. “Ik hoop eind maart al klaar te zijn en open te zijn voor mijn klanten. Men zegt, dat het een verkeerd moment is om een business te starten door de economische situatie en het geval van laatst. Maar, ik laat het mij niet stoppen. Juist moet je door de economische situatie iets doen om extra te verdienen”, zegt Sarna.

“Als je gaat zitten stressen en tjeipotie voor jezelf gaat voelen, dan kom je niet vooruit en dat wil ik helemaal niet. Dus ik doe mijn ding en de mensen die het niet goed vinden, doen maar hun eigen ding. Ik ben op een missie om een fundering te hebben voor mijn kinderen en niets en niemand houdt mij tegen. Het zou goed zijn als een ieder op zo een manier zou denken. Laat niets en niemand jouw afkicken van je dromen, aan het eind gaat het om jouw leven en wat je goed vindt voor jezelf. Een positief advies is welkom, maar laat niemand je laten vallen”, benadrukt Sarna. 

TM

error: Kopiëren mag niet!