FAI exporteert wekelijks 3 tot 5 containers bacoven naar Trinidad

Het bacovenbedrijf FAI (Food and Agriculture Industries) exporteert wekelijk 3 tot 5 containers bacoven naar Trinidad & Tobago. De export naar Barbados begint ook goed op gang te komen. Er gaat nu wekelijks 1 container naar het eiland. Binnen niet al te lange tijd zal dit opgevoerd worden naar 2 containers.

Landbouw-minister Parmanand Sewdien zei donderdagmiddag 2 februari tijdens de begrotingsbehandeling in de Nationale Assemblee dat het bacovenbedrijf met deze hoeveelheden exporten wekelijks circa USD 85.000 aan inkomsten binnenhaalt. Volgens de minister zit het geheim van FAI in de uitbreiding van het areaal.

Dit jaar moet het bedrijf op 400 hectare zitten. Sedert de overname van de aandelen van het bacovenbedrijf door de staat in 2020, is er volgens de minister hard gewerkt aan de wederopbouw van het bedrijf. Het gaat de goede richting op met het bedrijf, hoewel het nog met tal van uitdagingen zit zoals rentebetalingen. 

Het bedrijf zit met een schuldenlast van circa USD 21 miljoen. Die is achtergelaten nadat het Belgische bedrijf Food Farm Group, die 90% van de aandelen bezat, plotseling uit het land vertrok. Minister Sewdien hoopt dat het bedrijf in de tweede helft van volgend jaar schuldenvrij zal zijn. Het is een nobel streven, maar er wordt naartoe gewerkt, zei de Landbouw-minister.

SS

error: Kopiëren mag niet!