Ronny Asabina (BEP): “Boodschap volksprotest niet begrepen door regering”

Ronny Asabina, leider van de BEP-fractie in de Nationale Assemblee, vindt dat de boodschap van het volksprotest van vorige week vrijdag niet is begrepen door de regering. Het Assembleelid zegt tot deze conclusie te zijn gekomen na geluisterd te hebben naar de verklaring van de president vrijdagavond en diens betoog in het parlement maandag tijdens de begrotingsbehandeling. De boodschap van de regering heeft het volk niet kunnen bekoren en inspireren. 

Asabina deed dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling in tweede ronde een beroep op de regering om de boodschap van de volksdemonstratie met een open en eerlijk mind tot zich te nemen en nogmaals de voedingsbodem voor demonstratie en protest, die nog steeds actueel is, ongedaan te maken. Volgens hem is er geen tijd en reden voor arrogantie, blindheid en voor stoere- en spierballentaal.  De regering moet de gelegenheid te baat nemen om sterk en verbindend leiderschap te etaleren. 

Het Assembleelid zegt de verbondenheid en empathie met het volk te missen. Het volk dat gebukt gaat onder een ernstige crisis. Met de speech van de president is volgens Asabina het spanningsveld niet minder geworden en de gemoederen niet tot bedaren of tot rust gekomen

Betreurt baldadigheden

Asabina betreurt het dat een goed bedoeld en vreedzaam protest is omgeslagen in rellen, baldadigheden, plunderingen, vernielingen van have en goed, diefstal, verwondingen en mishandelingen. De dag van vrijdag 17 februari 2023 gaat de geschiedenis inderdaad in als een zwarte bladzijde.  Echter “de naakte waarheid is dat het volk zat en nog steeds zit met opgekropte gevoelens. Laten we eerlijk zijn, de situatie was explosief en kon elk moment tot uitbarsting komen, de pijn, het leed is ondraaglijk en onhoudbaar”, aldus de BEP-fractieleider.

Hij vindt dat de regering debet is, en veroorzaker is van een ernstige crisis, want meermalen is aan het volk voorgehouden dat de crisis in het land was overwonnen, dat de stabilisatiefase achter de rug is en dat het land richting groei koerst.

SS

error: Kopiëren mag niet!