“Hoe red ik het, hoe voed ik mijn kinderen en hoe moet ik nu verder zonder werk?”

Werkloosheid was al een probleem in het land, en nu is het een groter probleem. Door de onlusten afgelopen vrijdag in de binnenstad van Paramaribo zitten vele burgers nu zonder werk. Enkel burgers geven in een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan, dat het vaak goed is om eerst na te denken voor je stappen neemt.

“Gevoelens de baas over je laten spelen brengt vaak toch te veel teleurstelling met zich mee. Nu zitten velen van ons zonder een werk”, zegt een man. “Met moeite heb ik een jaar terug een werk gevonden en nu zit ik weer zonder een. Met de situatie was het al moeilijk een bordje eten op tafel te zetten, zonder inkomen is het nu nog moeilijker geworden. Hoe red ik het, hoe voed ik mijn kinderen, hoe zullen zij naar school gaan en hoe doe ik het verder?”, vraagt de man zich af. 

Een andere man, die nu ook zonder werk zit, geeft aan dat werkloosheid en stress nu niet alleen het probleem zijn, maar dat er ook meerdere dingen bij zijn gekomen. “Na het meemaken van het gedoe ben ik nu ook getraumatiseerd. Je bent letterlijk nergens veilig niet in je huis, niet op het werk nergens. Het laat mij nu keer op keer twijfelen. Ik zit nu met zoveel dingen in mijn hoofd. Hoe gaan mijn kinderen eten, hoe betaal ik mijn vaste lasten, hoe lang gaat het nu weer duren voor ik weer een werk vind en ga ik kunnen werken?”

De man vraagt zich verder af of er een oplossing gaat komen en wanneer men denkt een oplossing te brengen aan alle ellende. 

TM

error: Kopiëren mag niet!