Kwestie Sabaku project: Personen met meerdere percelen mogen slechts één behouden

In de kwestie van uitgifte van percelen op het Sabaku project is besloten dat personen met meerdere percelen slechts één mogen behouden. Aan hun zal gevraagd worden om vrijwillig afstand te doen van de overige. De vrijgekomen percelen zullen heruitgegeven worden aan personen die het nodig hebben. Deze exercitie zal door de vicepresident worden gecoördineerd en moet uiterlijk eind van deze maand afgerond zijn. 

Deze mededeling deed president Chandrikapersad Santokhi maandagavond tijdens de begrotingsbehandeling. Dit besluit is afgelopen weekeind genomen tijdens een onderhoud tussen de president en vicepresident waarbij gesproken is over de inhoud van het rapport van de presidentiële werkgroep die in augustus vorig jaar was ingesteld. Die presidentiële werkgroep was ingesteld om onderzoek te doen naar de uitgifte van percelen. Het onderzoeksrapport is twee weken geleden aan de president overhandigd. 

Het onderzoek richtte zich op de administratieve- , bestuursrechtelijke-  en procedurele aspecten van de gronduitgifte. Het onderzoek naar het strafrechtelijke gedeelte wordt onafhankelijk verricht door de procureur-generaal.

De kwestie rond het Sabaku verkavelingsproject in Paramaribo-Noord heeft vorig jaar veel stof doen opwaaien nadat gebleken was, dat bouwkavels zijn uitgegeven aan overwegend loyalisten en politici van de coalitie. Ook de grote voortvarendheid waarmee de percelen zijn uitgegeven heeft voor grote verontwaardiging gezorgd bij de samenleving. Duizenden personen in de samenleving wachten reeds jaren op het resultaat van hun grondaanvraag bij de overheid.

SS       

error: Kopiëren mag niet!