“Wij allen leven nu in angst, maar moeten door met het leven”

Enkele standhouders die mee doen met de verkoop langs de straat geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij angstig zijn, maar geen andere optie hebben dan mee te doen met de verkoop.

Shanta, die al negen jaren langs de straat haar producten verkoopt, geeft aan dat zij zich nooit op zo een manier heeft gevoeld. “Ik zit hier, maar er speelt heel wat in mijn gedachten. Ik denk aan zoveel dingen, na het geval van vrijdag heeft het niet mij alleen, maar het gehele land geschud. Kijk wat er met bedrijven is gebeurd die gesloten waren en ik zit letterlijk in het openbaar. Maar, ik ga niet met mijn angst thuis zitten, angst gaat mij noch mijn kinderen niet voeden”, benadrukt Shanta. 

Een standhouder zegt, dat hij ook geen andere optie heeft dan mee te doen met de verkoop. “Ik heb wel gemerkt, dat velen niet meedoen met de verkoop, maar je hebt toch mensen die moeten eten en werken. Ik probeer mijn medemens tegemoet te komen en probeer mijn centjes ook te verdienen. Ik zit niet alleen in angst. De ondernemers bij wie de plunderingen zijn verricht en de werknemers, zij zullen zich nog angstig voelen en ook getraumatiseerd. Ik ben een hosselaar die dagelijks aan zijn centjes probeert te komen en weet hoe het aanvoelt. Je werkt maanden, jarenlang om niets te bereiken en het wordt binnen enkele minuten vernield. Ik hoop echt niet, dat het geval zich weer voordoet, bij niemand. Wij allen leven nu in angst, maar moeten door met het leven. Je gaat de dag doorbrengen met gemengde gevoelens”, aldus de standhouder.

“Als ik niet meedoe met de verkoop, lijd ik verlies en heeft mijn gezin ook geen eten.”

TM

error: Kopiëren mag niet!