Sip and Paint Kiwanis Club Tourtonne voor groep mensen met alcohol en drugsverleden

“Het is geen vergeten groep”

In samenwerking met stichting Push Forward en de organisatie De Stem is afgelopen zaterdag een project uitgevoerd. De dag stond in het teken van ontspanning en educatie met de bewoners van de Stem en hun familie.

Setty Leter omschrijft namens de Kiwanis Club Tourtonne de dag als heel geslaagd. Een activiteit onder de naam Sip and Paint is met de bewoners uitgevoerd waarbij spelletjes werden gespeeld en er werd geschilderd. De deelnemers kregen schilderijen die zij konden schilderen. Aan het eind mochten de werken naar huis meegenomen worden, laat Leter weten. 

Ook bestond de mogelijkheid om samen met de familie en de schilderijen op de foto te gaan. Dit project is uitgevoerd in de sfeer van Valentijnsdag. De bewoners werden getrakteerd op een hapje en een drankje. Ook kregen de bewoners een presentje. Het educatieve deel bestond uit zelfmotivatie en leren kijken naar jezelf. 

Leter merkt op dat de bewoners van de Stem een drank- en of drugsverleden hebben. De doelgroep wordt vaak vergeten, merkt Leter op, maar benadrukt dat hun familie nog om hen geeft. De Sip and Paint kan daarom worden gezien als geslaagd.

“Het gaat niet om een vergeten groep en daar deden wij het voor.” De mensen hebben meegekregen dat zij van betekenis zijn voor de gemeenschap als zij zichzelf kunnen motiveren en het programma van ‘De Stem’ doorlopen. Leter licht toe dat normaliter de Kiwanis de nadruk leggen op kinderen maar dat er een uitzondering is gemaakt voor dit project.  

RB  

error: Kopiëren mag niet!