Politicus Ebu Jones binnen en buiten de Assemblee een oververhit tijdbommetje

Het Assembleelid Ebu Jones (NDP) laat de laatste tijd zijn stem duidelijk horen in de Nationale Assemblee. Maar, ook buiten de muren van de Assemblee blijkt de parlementariër een opgewonden standje te zijn. 

De gedreven politicus weet zich altijd goed te verwoorden in de Assemblee, hij weet waarover hij praat, bereidt vergaderingen terdege voor, slaat collega’s met vele wetsartikelen om de oren  en schroomt er niet voor om collega’s te wijzen op foutieve uitspraken, redeneringen en conclusies. Kortom, Ebu Jones weet waarover hij praat en dat kan niet gezegd worden van alle Assembleeleden. 

Explosief geladen opgewonden standje

Maar, die deskundige Jones heeft een irritant randje. Hij weet zich soms niet te beheersen en dat ontaardt dan in gescheld en geschreeuw ‘buiten de microfoon’, maar ook zeker in de microfoon. Jones verandert zichzelf in een ongeleid projectiel dat zijn emoties niet onder controle weet te houden. Natuurlijk, het levert leuke beelden op voor de neutrale toeschouwer, maar het is een parlementslid onwaardig. Het is jammer, dat deze politicus, die ook nog eens vaak opkomt voor zijn district Nickerie, zo’n emotioneel explosief geladen opgewonden standje is. De Assembleevoorzitter heeft nogal eens moeite om Jones tot bedaren te dwingen, maar hij is nog nooit ’s lands vergaderzaal uitgezet door de sterke arm, in tegenstelling tot enkele collega’s.

De sterke arm in het gezicht

Maar, afgelopen vrijdag kreeg Jones die sterke arm letterlijk in zijn gezicht. En ook daarvoor was de aanleiding het explosieve gedrag van de politicus. Volgens diverse berichten bevond Jones zich in de vreedzame demonstratie in de directe omgeving van de zogenoemde soundtruck van organisator Stephano Pakittow Biervliet. Op een moment zouden agenten bij herhaling de aanwezige demonstranten hebben gevraagd zich van de locatie te verwijderen. Daar zou nauwelijks gehoor aan zijn gegeven, ook niet door Ebu Jones, een Assembleelid waarvan je toch mag verwachten dat hij zich houdt aan wet- en regelgeving. Maar nee, op videobeelden is te zien en te horen dat hij behoorlijk tekeer ging tegen agenten, waarop een van die dienders buiten zijn boekje sprong en Jones een klap in het gezicht gaf. Beide reacties zijn niet goed te keuren. 

“Onder handen genomen”

Maar Jones’ partij, de NDP, neemt het natuurlijk in een verklaring op voor haar politicus en beweert simpelweg, dat Jones niets valt te verwijten en zwaar onder handen is genomen door agenten. De NDP beweert zelfs dat de ‘aanval’ op het Assembleelid een aanval is geweest op de rechtsstaat. 

Niet boven wet- en regelgeving als Assembleelid

Tja, het zijn de te verwachten oppositionele klanken om te verdoezelen, dat Jones gewoon niet voldeed aan herhaalde verzoeken van de politie om zich ergens te verwijderen. Ook als Assembleelid sta je niet boven wet- en regelgeving, maar dat begrijpen Jones en de NDP kennelijk niet. 

Overigens, de videobeelden spreken voor zich en ook deze beelden, zoals zo velen die zijn geschoten tijdens de demonstratie,plunderingen, vernielingen en brandstichtingen afgelopen vrijdag. liegen niet. Maar, Jones en de NDP leven wellicht in een andere werkelijkheid.

Viktor Aardenburg

error: Kopiëren mag niet!