DNA-voorzitter Bee: “Signaal van het volk niet negeren”

DNA-voorzitter Marinus Bee vindt dat het signaal dat het volk vorige week vrijdag heeft gegeven met de protestdemonstratie niet genegeerd mag worden. De regering en de Nationale Assemblee zullen ervoor moeten zorgen, dat het volk zich op die manier uiting geeft van hun gevoelens. 

Bee sprak gisteren bij aanvang van de openbare vergadering. Op de agenda stond de voortzetting van begrotingsbehandeling 2023. Het betrof de vergadering die voor vorige week vrijdag was uitgeschreven, doch geen voortgang had vanwege de gewelddadige bestorming van het parlementsgebouw. Aan parlementsgebouw zijn ernstige vernielingen aangericht. Bee zegt, dat het parlement zich niet uit het veld laat slaan en het werk direct weer heeft opgepakt, “omdat Suriname ons nodig heeft”, zei hij.

De parlementsvoorzitter is van oordeel, dat de regering en de Nationale Assemblee samen verantwoordelijk zijn voor het onbehagen dat bij de bevolking leeft. Als collectief dient ook gewerkt te worden aan orde en rust. Bee roept de regering en de leden van het parlement op om de schouders onder het vele werk te plaatsen en zodoende stabiliteit te waarborgen voor de samenleving.  

DNA-ondervoorzitter Dew Sharman zei in zijn korte verklaring, dat in een democratie er spelregels zijn waaraan men zich dient te houden. Het parlement is altijd bereid te luisteren naar het volk en verlichting helpen brengen in de noden. Hij keurt de aanval op het huis van het volk ten zeerste af en roept een ieder op verantwoordelijkheid te nemen en te werken aan vrede, rust, harmonie en verdraagzaamheid in de samenleving. Alle fractieleiders in de Nationale Assemblee keuren de aanval op het Assembleegebouw ten zeerste af. 

SS

error: Kopiëren mag niet!