De vakbond is verantwoordelijk voor deze chaos

Er werden protestacties aangekondigd. Degene die verwachtte dat dit peaceful zou verlopen, heeft de verrassing van zijn leven gehad. De gevolgen van deze actie waren desastreus. Criminelen hebben hun kans gegrepen om in te breken, te vernielen en te plunderen en de vakbond is verantwoordelijk voor dit leed. Mensen die hun land kapot maken, houden niet van hun land. 

Het gerucht doet de ronde dat er een speciale groep is betaald om rotzooi te schoppen, te stelen en te roepen, ‘Weg met Chan.’

Mensen hebben juichend vernielingen aangericht, winkels geplunderd en brand gesticht. Dit gedrag is voortgekomen uit pure vernielzucht. De vandalen hebben het gedrag van het buitenland gekopieerd. In Nederland zijn de vernielingen binnen een dag hersteld, omdat men daar het geld voor heeft. Suriname heeft geen geld. Waar moet het herstel van worden betaald?

Elke vandaal moet worden opgepakt, berecht en zwaar gestraft. Ze moeten ook worden gedwongen om de vernielingen die ze hebben aangericht, zelf op te ruimen en de schade te vergoeden. Ze moeten als voorbeeld worden gesteld dat dit gedrag niet in Suriname zal worden getolereerd.                                                                                                                                           

Er wordt steeds geroepen dat a kondre e`pina en dat er armoede heerst. Suriname kent geen echte armoede, het gros wil slechts zijn handje ophouden en niet werken. Poor, is not the man who has little, but he who desires more. Wie echte armoede wil zien, moet zijn blik richten op Afrika.                  

Deze regering is bezig om de rotzooi van een andere regering op te ruimen. Dit gaat gepaard met harde maatregelen omdat het niet anders kan. De mensen zijn ruim van tevoren gewaarschuwd dat herstel, niet alleen lang zal duren maar dat ook het volk voor dit herstel zal moeten opdraaien. Nu ze met de realiteit worden geconfronteerd, raken ze in paniek en protesteren. 

Maar, beste mensen protestacties zijn geen toverstafjes die deze harde realiteit zullen laten verdwijnen. Naast deze noodzakelijke maatregelen is er een goed sociaal vangnet opgezet. Dus kijk a.u.b. naar het grotere plaatje en vraag je dan af of klagen terecht is?                                                                         

Deze regering heeft het niet gemakkelijk gehad. Men bekogelt ze al drie jaar met stenen, maar in plaats van de stenen terug te gooien, heeft de president ze gebruikt om er een stevige brug van te bouwen zodat het volk, wanneer daar behoefte aan is, over de brug kan komen om hem te bereiken. Dus de mensen die schreeuwden dat de president naar het plein moet komen om te praten, moeten heel goed begrijpen dat een fatsoenlijk mens nooit in discussie zal gaan met mensen die op straat staan te schreeuwen en vernielingen aanrichten. 

Plafond mensen gaan netjes de brug over om met hem in dialoog te gaan en samen naar oplossingen te zoeken. De president heeft steeds laten zien dat hij een luisterend oor heeft, dat hij volhoudt en ondanks alle zware aanvallen doorzet. De coalitie hoorde hem hierbij te ondersteunen. Daarom is het zo teleurstellend, dat de NPS bij zwaar weer het zinkende schip heeft verlaten. Bij de volgende verkiezing zullen ze de rekening gepresenteerd krijgen. Mensen die dit gedrag vertonen, mogen nooit meer zo’n verantwoordelijke functie krijgen.

Suriname is weer een paar stappen achteruit gegaan. In plaats van dat de vakbondsleiders de verantwoordelijkheid nemen voor de chaos die ze hebben aangericht, hebben ze hun snor gedrukt. Vluchten en onderduiken na een misdaad, is de crimineel eigen. Als deze chaos niet de bedoeling was van de vakbond, kunnen ze hier een les uit leren, namelijk dat er altijd criminelen op de loer liggen om misbruik te maken.                                                      

Ons mooie land wordt nu ook bevolkt door maffia met zware wapens, gewetenloze rovers en vandalen die zelf niets hebben bereikt en er daarom op uit zijn om de spullen van hardwerkende mensen te vernielen. Suriname raakt zijn normen en waarden kwijt. Is dit de erfenis die we het nageslacht willen nalaten? 

Politie en het leger hebben met hun optreden laten zien dat het fatsoen weer terug is in het korps en dat de samenleving eindelijk weer kan rekenen op bescherming. Men probeert deze regering op te breken, maar men realiseert zich niet dat zij juist het zaad zijn dat redding zal brengen. Pres. blijf geloven that every dark cloud has a silver lining.                                                                                                             

Mensen die denken dat er slechts duisternis is, moeten juist hun licht laten schijnen. Zij die denken dat de regering geen goede ideeën heeft, moeten juist hun goede ideeën laten horen.

“We can easily find fault and we can easily see what is wrong, but a positive attitude, backed by a right action in a true direction is all we need to survive in peace and harmony in the arena of this broken country.”

Josta Vaseur

error: Kopiëren mag niet!