De bussen rijden woensdag 22 februari weer

Tot ongetwijfeld opluchting van velen in de samenleving en zeker ook van minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) rijden de bussen woensdag 22 februari, weer.

Het is de uitkomst van een gesprek tussen vicepresident Ronnie Brunswijk en de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) in het ABOP-partijcentrum in de buurt Latour.

Weer werd vanuit regeringszijde de toezegging gedaan dat de dieselcompensatie over de maanden december 2022 en januari 2023 uiterlijk komende vrijdag wordt gestort op de rekening van de PLO.

Daarnaast staan bustarieven woensdag op de agenda van de wekelijkse Raad van Ministers.

Minister Jubithana liet eerder klip en klaar weten, dat hij de staking van de bij de PLO aangesloten bushouders onbegrijpelijk vond. Immers, hij had de PLO afgelopen vrijdag laten weten, dat de nog te betalen achterstallige subsidie deze week zou worden overgemaakt. Desondanks besloten de bushouders zondag toch niet uit te rijden, met alle gevolgen vandien, waardoor vooral maandag en dinsdag scholen werden getroffen.

Dat besluit zette kwaad bloed bij de TCT-bewindsman en heeft de onderlinge verstandhouding tussen partijen op scherp gezet.

Nu zijn de bushouders er kennelijk toch van overtuigd dat de achterstallige gelden daadwerkelijk voor het aanstaande weekeinde worden gestort.

PK

error: Kopiëren mag niet!