Personeel DNA krijgt nodige begeleiding en ondersteuning

Het personeel van de Nationale Assemblee, DNA, zal de nodige begeleiding en ondersteuning worden verleend bij de verwerking van de schokkende gebeurtenissen die het heeft moeten meemaken tijdens de bestorming van het parlementsgebouw vorige week vrijdag tijdens de protestdemonstratie.

De groep van demonstranten die het parlementsgebouw binnen drong en vernielingen aanrichtte, richtte hun woede ook tot medewerkers van de Nationale Assemblee die in paniek en in grote angst zichzelf in veiligheid moesten brengen. “Wat ik heb gezien is niet mooi”, zei substituut griffier Naresh Algoe zaterdag, daags na de bestorming tijdens een persbijeenkomst waarbij Assembleevoorzitter Marinus Bee de stand van zaken doorgaf voor wat betreft de aangerichte schade door vernielingen. 

Volgens Assembleevoorzitter Bee zal aan de personeelsleden alle ondersteuning worden gegegeven, ook voor opgelopen materiële schade aan hun voertuigen en persoonlijke bezittingen. Bee spreekt grote waardering uit voor de moed van personeelsleden die ondanks het gevaar voor eigen veiligheid en leven alles hebben gedaan binnen hun vermogen om de Nationale Assemblee te beschermen. 

Volgens Bee is de griffier bezig de schade op te maken. 

Voor wat betreft de vergaderingen van het parlement zei hij dat het parlement gereed is om die op te pakken. Deze week zal de begrotingsbehandeling worden hervat. 

Bee heeft de redactie van Dagblad Suriname laten weten, dat de begrotingsbehandeling vandaag, maandag 20 februari, vanaf twee uur ’s middags wordt voortgezet.SS     

error: Kopiëren mag niet!