VP Brunswijk: “Regering niet van oordeel dat de stekker eruit gehaald moet worden”

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft gisteren, donderdag 16 februari, tijdens de begrotingsbehandeling gezegd, dat de regering niet van oordeel is dat halverwege de rit van de regeerperiode de stekker eruit gehaald moet worden. De regering is vastbesloten te werken aan de herstel van de economie en vertrouwt erop dat met ondersteuning van een ieder dit land naar grotere hoogte gebracht zal worden. 

”Dit land zal ons dankbaar zijn dat wij het gedurfd hebben en gestadig hebben gewerkt aan de herstel van de economie”, aldus de vicepresident. 

De vp sprak gisteren bij de start van de eerste regeringsronde tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling in de Nationale Assemblee. Hij zei, dat huidige coalitie in juli 2020 is aangetreden middels een  samenwerking van vier politieke partijen, te weten de VHP, ABOP, PL en NPS. Brunswijk betreurt het uittreden van de NPS uit de regeercoalitie, doch zegt dat de regering niets anders rest dan dit besluit te respecteren. 

Met betrekking tot de aan de gang zijnde begrotingsbehandeling is afgesproken dat de NPS-ministers Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) en Silvano Tjong Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) het traject nog zullen afronden.

Het kader aangevend van de behandeling van de Begroting 2023 zei de vicepresident dat bij aantreden van de huidige regering op alle fronten van het sociaal-maatschappelijk leven complexe problemen zich voordeden die dringend en acuut om een oplossing vroegen. De regering heeft toen zowel nationaal en internationaal naar werkbare oplossingsmodellen gezocht om het land en het volk te halen uit het sociaal-maatschappelijk dieptepunt waarin het door de jaren heen is terecht gekomen. 

Hoewel de regering besefte dat het een niet makkelijk traject zou worden, hebben feiten en omstandigheden van dat moment de regering doen besluiten om voor ondersteuning bij de uitvoering van het Herstelprogramma bij het Internationaal Monetair Fonds, IMF, aan te kloppen. 

De vicepresident zegt dat de regering vastbesloten is om op basis van dit programma het volk te redden van ondergang. In het belang daarvan zullen volgens Brunswijk harde noten moeten worden gekraakt, zeker bij de afbouw van objectsubsidies. De regering is zich ervan bewust dat dit zal leiden tot toename van de kosten van levensonderhoud. Echter zorgt de regering er tegelijkertijd voor, dat er ondersteuning komt voor de zwakkeren in de samenleving. Middels een goed uitgewerkt systeem van subjectsubsidie wil de regering de zwakke gezinnen identificeren en tegemoet komen.

SS

error: Kopiëren mag niet!