Leden onderwijsbonden BvL en ALS ook in actie – Werkneerlegging vanaf 10.00 uur

De voorzitster van de onderwijsbonden Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), Reshma Mangre, heeft haar leden opgeroepen om donderdag 16, en vandaag, vrijdag 17 februari, het werk na tien uur neer te leggen. De bonden volgen hiermee de oproep van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, FOLS.

Volgens de BvL en ALS zijn de verdere verhoging van de brandstofprijzen en energietarieven ondraaglijk voor  de leraren.

“De koersstabiliteit is een must! De prijzen vliegen de pan uit!!!”, aldus Mangre in haar oproep aan de leden.

De BvL en ALS stellen nu een sterk signaal af te willen geven aan de regering. Zij eisen koopkrachtversterking voor alle leraren, reisduurtoelage voor alle leraren ter compensatie van de brandstof en  verdere aanpassing van de belastingschijven 

Mangres: “De BvL en ALS hebben altijd strijd geleverd en zullen dat altijd blijven doen! United we stand, devided we fall!!!”

De twee gezichten van Reshma Mangre

Opgemerkt dient te worden, dat de oproep van mevrouw Mangre opmerkelijk is. Zij roept immers leden van de twee onderwijsbonden, waarvan zij voorzitster is, op om in actie te komen tegen regeringsbeleid dat zij, als VHP-Assembleelid, zelf vorm geeft en waarmee ze ook instemt. Het is dan ook voor de doorsnee burger niet te begrijpen, niet te bevatten, dat zij twee gezichten heeft: dat van vakbondsleidster en dat van parlementariër. 

Er is bij Mangre duidelijk sprake van onevenwichtigheid en het vertrouwen in haar als politica krijgt, in de ogen van velen, door haar optreden een behoorlijke deuk. Immers, waarom zit zij in de Assemblee namens de VHP beleid te ondersteunen, dat zij met haar pet op van vakbondsvrouw verwerpt? Het wachten is op een plausibele tekst en uitleg van deze politica en vakbondsvrouw.

PK

error: Kopiëren mag niet!