Scholieren Latour bespreken bij Stibula issues vechten en pesten op school

Het ministerie van Arbeid. Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) heeft het project ‘Kinderrechten’ woensdag 15 februari voortgezet te Latour bij Stibula. Het thema dit keer was vooral gericht op vechten en pesten. De goed opgekomen VOJ-scholieren uit de buurt werden met rollenspel geïnformeerd over dit thema in relatie tot kinderrechten (zie foto), zo meldt AW&J in een persbericht.

Het Korps Politie Suriname was ook vertegenwoordigd om de toenemende geweldsdelicten onder scholieren onder de aandacht te brengen van de aanwezige jongeren en ze te wijzen op de gevolgen. 

Minister Steven Mac Andrew was aanwezig om de jongeren toe te spreken en te inspireren hun best te doen op school. HIj vroeg ook de scholieren om respectvol om te gaan met medescholieren, maar ook met hun broers, zussen, overige familieleden en buurtgenoten. Hiermee reageerde hij op vele filmpjes die te zien zijn op social media, waarop te zien is dat scholieren elkaar pesten en op de vuist gaan en in bepaalde gevallen elkaar zelfs hebben verwond. Andere jongeren pesten op diverse manieren, inclusief op social media, kan volgens de bewindsman leiden tot isolatie, depressie en in het ergste geval zelfs tot suïcide. Hij vindt daarom dat jongeren  moeten stoppen met pesten, omdat het ook voor hun onvoorziene gevolgen kan meebrengen. 

Mac Andrew riep de jongeren ook op om niet tegenover elkaar te staan, maar om meer respect en tolerantie voor elkaar te hebben en te werken aan sterke vriendschapsrelaties onderling.   

Coördinator van Stibula, Wilgo Koster, heeft in zijn spreekbeurt de jongeren aangemoedigd om te genieten van hun kinderjaren, zonder zorgen, vrees, en angst. Hij heeft de aanwezige ouders en leerkrachten gevraagd om in het kader van suïcidepreventie meer dan ooit een luisterend oor te hebben voor hun kinderen ter voorkoming dat ze depressief raken en als gevolg daarvan prikkelbaar reageren op hun omgeving. Ook het vechten en pesten moeten volgens de coördinator kordaat aangepakt worden en hij wees de aanwezige jongeren op mogelijke consequenties. Koster heeft verzekerd dat Stibula zich zal blijven inzetten voor de jongeren van de buurt door hen op te vangen, te vormen en te begeleiden tot volwaardige burgers in onze samenleving. 

error: Kopiëren mag niet!