Ministerie van TCT promoot met SHATA in Italië Suriname als toerismebestemming

Onduidelijk wat de beurs feitelijk Suriname oplevert……

In een opmerkelijk summier persbericht, laat het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) woensdag weten, dat zij heeft in samenwerking met de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en de private sector, op 12, 13 en 14 februari met een stand aanwezig is geweest op de International Tourism exchange fair (BIT) in de Italiaanse stad Milaan.

Tijdens deze beurs is Suriname aan het reizend publiek gepresenteerd onder de slogan “Suriname, the Hidden Treasure of South America”.

Ook werd meer bekendheid gegeven aan Suriname door de destinatie gids tentoon te stellen en door het uitreiken van Surinaamse snacks en drank.

Het is voor Suriname de eerste keer dat het land aanwezig was op deze toerismebeurs in Italië. De organisatie verwachtte zo’n 60.000 bezoekers. Deelname aan deze beurs was een van de activiteiten die het directoraat Toerisme heeft ondernomen om potentiële toeristen aan te trekken.

Dat Suriname in Milaan acte de presence heeft gegeven is natuurlijk mooi. Maar, nog mooier zou het zijn geweest, wanneer het ministerie van TCT de samenleving had voorzien van niet alleen dit summiere persbericht, met welk bericht maar liefst elf foto’s werden meegestuurd voor de media, maar ook van informatie over hoe de toeloop was naar de stand van Suriname op die beurs. Was er wel voldoende belangstelling voor Suriname als toeristische bestemming en hoe serieus was die belangstelling?

Het persbericht vermeldt dat ‘de destinatie gids’ tentoon is gesteld op de Italiaanse beurs. ‘Destinatie gids’? Tentoongesteld? Het lijkt standaard toerismebeleid te zijn geworden, dat het ministerie Suriname als toeristische bestemming promoot bij allerlei toerismebeurzen, vooral in Europa. Overigens wordt nooit openheid van zaken gegeven wat zo’n aanwezigheid op een beurs in Milaan of Utrecht in Nederland kost?  

Maar, zou het niet beter zijn wanneer Suriname eerst haar toerismebeleid in eigen land op orde heeft? Zou het niet beter zijn om eerst te investeren in een algeheel schoon milieu, een schone omgeving, voldoende hotelcapaciteit, een hersteld Brownsberg Natuurpark, een herstelde weg naar Apoera, goed bereikbare airstrips bij dorpen in het binnenland, voldoende openbare toiletten langs de bekende doorgaande wegen, enzovoorts, enzovoorts.

PK

error: Kopiëren mag niet!