VOETBAL
UEFA Europa play-offs 2022-23
DOOR CHRIS DINSDALE

16 februari 2023 – UEFA’s Europa League en Europa Conference League bereiken de knock-outfase, met teams die strijden om de resterende acht plaatsen in de laatste 16 van beide toernooien. De heenwedstrijden vinden plaats op 16 februari, de terugwedstrijden op 23 februari.

In de UEFA Europa League spelen de nummer twee van de groepsfase tegen teams die op de derde plaats staan van de UEFA Champions League. Belangrijke wedstrijden zijn onder meer een zwaargewichtgevecht tussen Barcelona – voor het tweede achtereenvolgende seizoen uitgeschakeld in de Champions League – tegen Manchester United, met spits Marcus Rashford in uitstekende vorm, die 13 doelpunten scoorde in 15 wedstrijden sinds de FIFA Wereldbeker. Elders neemt Ajax het op tegen Bundesliga-titelkandidaten Union Berlin en Juventus tackelt Nantes, nog steeds aan het bijkomen van hun 15-punten aftrek in de Serie A.

In de UEFA Europa Conference League spelen de nummer twee in de groepsfase tegen teams die op de derde plaats staan van de UEFA Europa League. De belangrijkste wedstrijden zijn Braga tegen Fiorentina en Gent tegen Qarabag.

error: Kopiëren mag niet!