“Ook Valentijnsdag cadeaus zijn duur nu, maar ik ga wel iets aparts kopen”

“Ik ga nu lekker koken voor mijn vrouw”

“Op Valentijnsdag geef ik een cadeau, ga uit eten en maken wij een leuke wandeling, maar van het jaar gaat het heel anders. Alles is letterlijk duur en nu moeten wij letten op wat wij uitgeven. Maar, dat betekent niet, dat er niets leuks gedaan gaat worden”, aldus een man in gesprek met Dagblad Suriname. “Ik heb het alleen anders gedaan. In plaats van dingen die ik gewend was te doen, ga ik nu lekker koken voor mijn vrouw en samen een film thuis kijken. Hoe de prijs van benzine verhoogd is, gaat alles ook een beetje minder buiten gedaan worden. Maar, de dag onvergetelijk maken doe ik zeker.”

Een andere man zegt dat je je geliefde niet een keer in een maand moet verwennen. ‘Het is iets dat je dagelijks moet doen, het maakt niet uit met wat. Een roos op de vrijdag, zijn of haar lekker gerecht, een massage thuis of wat je maar blij maakt. Het hoeft dus niet een keer in een jaar te gebeuren”, aldus de man. ‘Zolang ik iets extra’s heb, doe ik het. Ik heb gelukkig een partner die net als mij denkt. Zolang men in staat is, is Valentijnsdag, vaderdag, moederdag en kinderdag niet een keer in een jaar, maar een ieder denkt wel anders.”

Een vrouw geeft aan, dat zij niet eens weet wat zij als geschenk gaat geven aan haar partner. “Koken doe ik elke dag al en ik doe het vaak ook anders, maar ik weet deze keer helemaal niet van wat ik aan hem moet geven. Alles is duur. Een goedkoopste geschenk is al SRD 150, een roos kan ik niet eens geven en al die andere Valentijns-dingen zijn duur nu, dus ik weet nog steeds niet wat ik moet doen. Maar, het wordt wel iets aparts”, aldus de vrouw. 

Enkele kleine ondernemers die geschenkjes verkopen in verband met Valentijnsdag geven tijdens een gesprek aan, dat vele burgers geïnteresseerd zijn, maar er nu toch over nadenken of ze een geschenk gaan kopen. Je hebt anderen die zelfs vragen om een advies. Maar, zolang je de persoon kent, dan weet je wel wat goed gaat passen.

Rowella zegt, dat zij voor haar moeder en vader een mooi hart heeft gegeven dat zij op school heeft gemaakt. “Ik heb geen geld, Om mama en papa toch blij te maken heb ik een werkje gemaakt in de klas. Ik heb een hartje uitgeprikt met een mooi tekst erop. Mama heeft gezegd je hebt geen dure dingen nodig om je blij te maken, zolang de mensen naast je zijn van wie jij houdt is het heel fijn.”

TM

error: Kopiëren mag niet!