“De verkoop langs straat gaat ondanks de regen gewoon door”

“Na regen komt zonneschijn, maar ik betwijfel of ik toch nog mee ga doen met de verkoop”, zegt een vrouw die meedoet met de verkoop langs de straat. Zij verkoopt ramboetan en enkele andere vruchten op een tafel, zonder onderdak en zit in een auto.

“In zo een weer ga ik niet mee kunnen doen met de verkoop. Trouwens, ik betwijfel of de verkoop ook zal gaan, want op zondag was het al zo slecht, maar ik ga me niet in problemen zetten. In de regen staan gaat mij ziek maken en met de straten vol water in het land rijden neem ik geen kans, het gaat mij meer in de kosten jage.”

Een andere verkoopster zegt, dat zij nog mee gaat doen met de verkoop. “Zolang het niet hard regent ga ik gewoon door. Zij verkoopt schoonmaakmiddelen, kleren, schoenen en pakketjes in verband met Valentijnsdag. “Ik moet de dingen vandaag en morgen zien te verkopen anders lijdt ik verlies. Ik heb die pakketjes speciaal laten maken voor deze gelegenheid en als het niet verkocht wordt heb ik verloren.”

Manoe geeft aan dat hij normaal meedoet met de verkoop, regen of niet. “Ik doe normaal mee met de verkoop. Ik zit onder een dak en ben ook beschermd tegen het weer”, aldus Manoe. “Je gaat enkele mensen hebben die door de regen toch wat gaan kopen. Dus ik probeer. Het is niet de eerste keer dat het zo regent, ik ben voorbereid  en kijk wat de dag brengt.”

Enkele standhouders die om zes uur in de ochtend hun stand al klaar hadden staat, zijn intussen wel gestopt met de verkoop. Je hebt sommige anderen die in hun voertuig nog wachten in de hoop nog mee te doen met de verkoop, maar er zijn er ook die naar huis zijn gekeerd. “Je stand  iedere keer opzetten en dan weer weg doen, is een werk. Het neemt al ongeveer een uur tot twee uur om helemaal ready te zijn voor de verkoop en dat ga ik niet keer op keer doen”, zegt een standhouder.

TM 

error: Kopiëren mag niet!