Verdachte (32) van diefstal grote geldbedragen uit auto aangehouden

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de Recherche van Regio Paramaribo hebben vrijdag 10 februari de 32-jarige verdachte G.M. voor diefstal van grote geldbedragen uit een auto in het ressort Latour aangehouden.

De 78-jarige benadeelde had op donderdag 26 januari aangifte gedaan van diefstal uit haar voertuig van grote geldbedragen in US$ en Euro op het politiebureau Munder. Zij verklaarde, dat zij haar auto in de Abraham Samsonstraat had geparkeerd. Bij die gelegenheid werd haar aandacht afgeleid door een zogenoemde parkeerwachter die haar aangaf, dat zij tegen het voertuig dat naast haar stond geparkeerd, was aangekomen. Zij stapte uit om een en ander te controleren en op dat moment liep een andere man naar de bestuurderszijde van het voertuig, en greep een tas inhoudende de geldbedragen. 

Na de diefstal verlieten beide mannen in een gereedstaande voertuig de plek. Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

Na uitgewerkte informatie kwamen drie verdachten in beeld. De verdachte G.M. werd op 10 februari opgespoord en aangehouden. Tijdens het onderzoek werd hij geconfronteerd met een zaak uit 2022, waarin op camerabeelden duidelijk te zien is hoe hij een tas inhoudende een geldbedrag, een vuistvuurwapen en belangrijke documenten heeft weggenomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van zijn twee kompanen wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!