PSG-voorzitter Nasser al-Khelaifi gaat een sleutelrol spelen in elk bod van Qatar op Manchester United

De voorzitter van Paris Saint-Germain (PSG), Nasser al-Khelaifi, zal naar verluidt een sleutelrol spelen in een eventuele poging van Qatar om Manchester United over te nemen. De in de VS gevestigde Raine Group is belast met het vinden van nieuwe eigenaren of investeerders voor de Premier League-club.

Volgens BBC Sport is een zachte deadline van 17 februari vastgesteld voor voorstellen om de reuzen van Old Trafford te kopen. De eigenaren van de club, de familie Glazer, overwegen de club te verkopen en zijn op zoek naar ‘strategische alternatieven’.

PSG-voorzitter Al-Khelaifi zal een belangrijke rol spelen bij elk eigendomsbod van Qatar, ook al zal hij waarschijnlijk niet direct betrokken zijn bij de club. Hij leidt de Qatar Sports Investment (QSI), die heeft gekeken naar de mogelijkheid om een kleiner belang te nemen in een Premier League-club.

Dat zou zijn toegestaan volgens de UEFA-regels die eigendom van meerdere clubs voorkomen, aangezien QSI al een minderheidsbelang heeft in Primeira Liga-club Braga. Elke stap om Manchester United over te nemen zou moeten worden gedaan via particulieren of een andere organisatie vanwege QSI’s eigendom van PSG.

Al-Khelaifi’s invloed in het Europese voetbal is toegenomen sinds hij weigerde de Ligue 1-giganten op te nemen in de voorgestelde Europese Super League in 2021.

Manchester United en PSG zijn de twee Europese clubs met de meeste overwinningen dit seizoen. De Rode Duivels staan bovenaan met 25 overwinningen, terwijl de Parijzenaars tweede staan met 24.

error: Kopiëren mag niet!