Oppashoudster: “Educatieve tochtjes zijn ook van belang voor kids”

Educatieve tochtjes zijn wel van belang, zeggen enkel oppashoudsters in gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname. “Het gaat niet alleen om een educatieve tocht, maar ook om enkele activiteiten. Het is leuk de kinderen op zo een manier bezig te houden en ze te leren over het een en ander”, zegt Heaven. 

Zij is oppashoudster en is daarnaast ook een kleine onderneemster. “Ondanks dat ik een druk schema heb, vind ik het toch nodig dat mijn kids die hier bij de oppas zijn een leuk moment mee maken. Oppas gaat niet alleen om het opletten, voeden, schoonmaken en enkel dingen leren, maar ook om de kids een leuke tijd te geven en meer tools mee te geven voor de opkomende fase”, benadrukt Heaven. “Jonge kinderen iets leren gaat vaak genoeg goed met aanschouwingsmateriaal. De kinderen laten zien, voelen en op een leuke manier, door spelletjes met ze te doen.”

Met educatieve tochtjes bedoelt de oppashoudster tochtjes naar een fabriek, markt, Assemblee of museum, daarnaast worden er vaak genoeg ook leuke spelletjes gedaan, de kinderen leren, krijgen de nodige tools mee, worden getrakteerd en krijgen soms ook opdrachten. Maar deze dingen kosten ook veel. Wij als oppashoudsters vragen dan een kleine bijdrage en als de ouder het op dat moment niet kan betalen, dan wordt het voorgeschoten.”

Heaven zegt ook, dat zij al een educatief tochtje heeft georganiseerd. Daarbij waren de kinderen naar een onderneemster geweest die nagels doet en pedicure en manicure. “De kinderen hebben genoten en hebben ook een nagelbeurt gekregen. Voor de maand ben ik van plan nog naar enkele ondernemers te gaan. Dit doe ik om enkele kinderen te wijzen dat zij van hun hobby ook een werk kunnen maken en aan het eind voor zichzelf kunnen werken. De derde week van de maand ga ik naar een jonge ondernemeemster die taarten en cake bakt. Ik ben benieuwd van hoe de kinderen zullen reageren om zo een jonge onderneemster te ontmoeten.”

De oppashoudster geeft verder aan, dat het ook leuk zou zijn als enkele ondernemers uit zichzelf contact op nemen met oppashoudsters, om zo een leuke dag te organiseren. Het gaat om de kinderen en hun toekomst. In het land hebben wij niet veel plekken te gaan, dus dit is ook een oplossing. De kinderen dus motiveren en wijzen dat het ook anders kan.”

TM

error: Kopiëren mag niet!