Ontslagen door technische neergang… tot nu toe
DOOR DUNCAN MIL

Yahoo is van plan meer dan 20% van zijn personeelsbestand te ontslaan, waardoor bijna de helft van zijn adtech-medewerkers wordt getroffen. De bezuinigingen leiden dit jaar tot meer dan 69.000 banenverlies in de technische sector.

Tienduizenden werknemers zijn hun veilige, goedbetaalde baan kwijtgeraakt nu een neergang in de bredere economie de technologie-industrie bijzonder hard treft.

Yahoo voegde zijn naam toe aan de groeiende lijst van worstelende bedrijven op donderdag (9 februari 2023), naar verluidt tot 20% van zijn personeelsbestand als onderdeel van een ingrijpende herstructurering van zijn advertentietechnologie-divisie.

Het bedrijf zei dat de bezuinigingen tegen het einde van het jaar bijna 50% van de advertentiemedewerkers van Yahoo zouden treffen, waaronder ongeveer 1.000 werknemers deze week.

De aankondiging van Yahoo komt omdat veel adverteerders hun marketingbudgetten hebben verlaagd.

Walt Disney, Dell, Google, Microsoft, Amazon en Salesforce hebben sinds begin dit jaar allemaal ontslagen aangekondigd. Sinds begin 2022 zijn volgens Crunchbase meer dan 200.000 werknemers in de tech-industrie ontslagen.

error: Kopiëren mag niet!