Champions League: Blessure van Mbappé.

Paris Saint-Germain begint deze week aan de eerste etappe van hun cruciale Champions League-laatste-16-wedstrijd tegen Bayern München zonder de geblesseerde Kylian Mbappe, met zorgen over de conditie van Lionel Messi, en in een crisis na het lijden van schadelijke back-to-back nederlagen

De druk ligt stevig op coach Christophe Galtier, gezien het feit dat deze grote Europese wedstrijden elk seizoen bepalen voor PSG in het Qatar-tijdperk en hun zorgwekkende gewoonte om bij dergelijke gelegenheden te imploderen.

De opdracht van Galtier is om te doen wat al zijn voorgangers – recentelijk Mauricio Pochettino – niet hebben gedaan en de Champions League te winnen nadat PSG Mbappé vorig jaar had overgehaald om een nieuw contract te ondertekenen en in de Franse hoofdstad te blijven in plaats van naar Real Madrid te gaan.

Ze waren net voor de vierde keer in zes seizoenen uitgeschakeld bij de laatste 16, de aard van hun ineenstorting tegen Real was net zo spectaculair als eerdere exits in hetzelfde stadium tegen Barcelona in 2017 en Manchester United in 2019.

In de afgelopen jaren werden ze op ongelegen momenten gehinderd door blessures, waarbij Neymar middenvoetsbeentjes brak in de aanloop naar een gelijkspel tegen Real in 2018 en hem een jaar later uit beide benen van het United-debacle uitsloot.

Mbappé zit midden in een periode van drie weken met een dijbeenblessure, wat betekent dat hij niet in de heenwedstrijd zal spelen, maar in orde zou moeten zijn voor de return in München op 8 maart.

Messi miste de 3-1 nederlaag van zaterdag in Monaco met een ogenschijnlijk lichte hamstringblessure, maar het valt nog te bezien of de 35-jarige Argentijn in topvorm zal zijn voor de krachtmeting van dinsdag.

error: Kopiëren mag niet!