191 rekruten KPS bevorderd tot aspirant van politie

191 rekruten binnen het Korps Politie Suriname, KPS, zijn maandag 13 februari bevorderd tot aspirant van politie. Tijdens een officiële plechtigheid hebben deze manschappen maandag hun epauletten opgespeld gekregen in het Politie Opleidingscentrum. Aanwezig waren onder andere minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh, waarnemend korpschef Ruben Kensen en de voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Mielando Atompai. 

Minister Amoksi vroeg de groep bevorderden om alles wat zij geleerd hebben waar te maken. “Je moet leren uit je fouten en doorgroeien.” De bewindsman gaat voor een modelkorps binnen het Caribisch gebied, waarin structureel ambtenaren opgeleid zullen worden. Het ligt volgens hem in de bedoeling om de steeds toenemende criminaliteit met ondersteuning van de nieuwe lichting aspirant agenten in te dammen. 

Net als minister Amoksi heette ook waarnemend korpschef Kensen de nieuwe manschappen welkom. Kensen stelde onder andere dat de aspirant korpsleden zich keurig en volgens de geldende normen en waarden moeten gedragen, in het bijzonder om te voorkomen dat zij het eigen imago en dat van de organisatie schaden. “We gaan u volgen, u moet de gemeenschap dienen en neemt u alle positieve dingen over.”

SPB-voorzitter Atompai moedigde de aspirant agenten om verder te studeren en benadrukte dat de mogelijkheid om hogerop te komen aanwezig is. Hij hield de manschappen ook voor, dat hij ook ooit als rekruut begon, aldus de Communicatie Dienst Suriname….

error: Kopiëren mag niet!