Sampie (ABOP): “De ellende waarin we nu leven is daadwerkelijk veroorzaakt door vorige regering”

Het ABOP-Assembleelid Edgar Sampie zei donderdag in de Assemblee tijdens een openbare vergadering waarin parlementariërs de regering konden bestoken met vragen over de diverse ophanden zijnde financiële maatregelen, dat hij na een eigen analyse, studie, tot de conclusie is gekomen, dat de “ellende waarin we nu leven daadwerkelijk is veroorzaakt door de vorige regering.” 

Deze opmerking leidde, uiteraard, tot wat schamper gelach van Assembleeleden vanuit hun comfortabele oppositie-pluche. Schamper gelach, omdat ze heel goed weten, dat het jonge Assembleelid gelijk heeft.

Lef en durf

Sampie toont lef en durf in ‘s lands vergaderzaal. Hij mag dan jong zijn en soms met uitspraken collega’s aan het lachen weten te maken, hij is wel direct in zijn benadering van politiek bedrijven. Hij is oprecht, woont bijna alle openbare vergaderingen bij en spreekt vaak niet vanaf een papiertje of laptop. Hij weet wat hij moet zeggen als hij aan het woord komt. Hij spreekt vaak uit het hoofd en dat doen velen hem niet na. Edgar Sampie neemt ook geen blad voor de mond en is ook niet bang om meer ervaren collega’s, nestors, aan te spreken of zelfs de les te lezen.

“De boom van ellende is geplant in de periode 2015-2020”

Tijdens zijn inbreng donderdagmiddag in de Assemblee zei hij ook, “zachtjes het gevoel te krijgen, dat het gaat bij de regering om een strijd tussen de rijken en de armen”. “Waar er gevochten wordt gaan de rijken rijker worden en de armen mogen sterven. En, wij Surinamers vergeten heel snel en we zijn al vergeten, dat de boom van ellende waarvan wij nu de vruchten plukken geplant is in de periode 2015-2020.”

Sampie: “Elke rechtgeaarde Surinamer zal het eens met mij zijn. Ook de oppositie zal het met mij eens zijn. Wanneer je een fout hebt gemaakt en je bent volwassen genoeg, dan moet je in staat zijn jouw fout te erkennen en wanneer het moment daar is om een bijdrage te leveren, om jouw fout te corrigeren, dat jij als een man daar staat om je bijdrage te leveren om je fout te corrigeren in belang van de ontwikkeling van het land.”

Volgens de ABOP-politicus willen oppositieleden “de samenleving in een kant duwen, dat de samenleving moet gaan geloven, dat de ellende waarin wij nu leven veroorzaakt is door de zittende regering”. 

“Het is de huidige regering die ons land moet redden”

“Ik was al moe van het woord ‘vorige regering’. Maar, ik heb een analyse gemaakt, een duidelijke analyse, studie, van periodes, de vorige regering en de huidige regering, en ik heb gezien als resultaat van mijn studie, mijn analyse, dat de ellende daadwerkelijk veroorzaakt is door de vorige regering. Maar, niet het woord de vorige regering is een oplossing voor de situatie waarin wij nu leven. Het is deze regering, de huidige regering, die ons land moet redden uit deze situatie”, aldus Sampie.

PK

error: Kopiëren mag niet!