Rusland verklaart standpunt over vredesbesprekingen met Oekraïne

Rusland is gereed voor vredesbesprekingen met Oekraïne, maar deze moeten plaatsvinden zonder voorwaarden vooraf en moeten rekening houden met de realiteit op het terrein, zei de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergey Vershinin.

“Er zijn al onderhandelingen geweest” tussen Russische en Oekraïense vertegenwoordigers in Minsk en Istanbul, enkele weken na het uitbreken van het conflict in februari vorig jaar, vertelde Vershinin zaterdag aan omroep Zvezda. “Zoals u zich herinnert, werden ze onderbroken door de Oekraïense kant.”

Beslissingen over zaken als een vredesproces “worden niet in Kiev genomen. De beslissingen worden in andere hoofdsteden genomen, in de eerste plaats in Washington en Brussel. En dat is wie je moet aanspreken” over gesprekken, merkte de senior diplomaat op.

Wat het standpunt van Rusland betreft, herhaalde hij dat “elke militaire actie wordt afgesloten met onderhandelingen en, zoals we eerder hebben gezegd, zullen we klaar zijn voor dergelijke onderhandelingen.”

error: Kopiëren mag niet!