Pas op voor oplichters in Suriname

Er is een opmerkelijke stijgende trend voor wat betreft oplichtingspraktijken in het land en dan vooral online. Dagelijks krijgen verschillende ondernemers, maar ook gewone burgers, te maken met praktijken die duiden op oplichting. 

Het blijkt dat verschillende vormen van oplichting, mogelijk toenemend in aantal vanwege wellicht de economische situatie in het land en alles dat daarmee gepaard gaat, nog steeds merkbaar zjn in de verschillende buurten en bij verschillende mensen. 

De politie doet een dringend beroep op samenleving om extra voorzichtig te zijn. Milton Bisschop, woordvoerder van het Korps Politie Suriname, deelt mee dat de afgelopen periode verschillende personen die in een onderneming en andere branches werkzaam zijn, zijn gebeld. In het telefoontje doet de beller zich voor of hij een bestelling plaatst of zaken wenst te doen. Voorts dat hij op een gegeven moment het verzoek doet om belkaarten te kopen en te verzenden op een danwel meerdere nummers. Eveneens dat personen naar een bepaalde locatie worden gedirigeerd om gelden af te staan en of op te halen. 

De woordvoerder doet een dringend op de samenleving om niet in te gaan op deze zaken. Er zijn reeds aangiften van oplichting gedaan. Ook personen die op dergelijke wijze beet zijn genomen worden opgeroepen om aangifte te doen.

Veel klachten hebben de redactie van Dagblad Suriname bereikt dat men minder geïnteresseerd is om hun beklag bij de politie te doen vanwege het feit, dat er weinig of vaak niets wordt gedaan met de informatie. Het is ondanks dit toch belangrijk dat de gemeenschap de klachten blijft indienen bij de daarvoor bestemde politieposten.

Het kan ook voorkomen, dat men zich opgelicht voelt terwijl dat voor de wet geen oplichting is. Als u daarover twijfelt, bel dan meteen de politie en leg uw probleem uit voor. 

GW

error: Kopiëren mag niet!