Surinamers kunnen de situatie niet meer aan
De situatie in Suriname is in de afgelopen periode steeds verslechterd geraakt. De steeds stijgende prijzen van producten en diensten maken de burgers moedeloos. Zoals vele burgers reeds in gesprekken met Dagblad Suriname hebben aangegeven, stijgt alles, behalve hun salaris. Burgers zijn momenteel genoodzaakt om 2-3 banen aan te nemen om voor de maand rond te komen.
De roep om verlichting wordt steeds luider. Ouders zijn niet meer in staat om in voldoende mate hun kinderen van voeding te voorzien. Hierdoor kunnen veel kinderen ook de school niet bezoeken.
De situatie lijkt vooral de senioren burgers en de alleenstaande ouders het zwaarst te treffen. Dat oudjes de buren om hulp moeten vragen, omdat zij de noodzakelijke dingen niet meer in huis hebben, zegt veel over de situatie.
Alleenstaande werkende moeders vragen nu dagelijks hulp op social media. Dit doen zij vaak anoniem. Vaak wordt door deze moeders aangegeven, dat zij niets meer in huis hebben om te eten. Sommige hebben zelfs geen babyvoeding of pampers meer en weten dus niet hoe verder. Naar het zeggen van deze moeders zouden zij normaal niet durven om hulp te vragen, maar door de situatie worden zij in het nauw gedreven dit te doen.
Velen in de samenleving bieden graag hulp aan minder daadkrachtige. Maar men kan immers niet van steun blijven leven. De regering had beloofd, dat niet het volk zou inleveren, maar de regering. Echter bewijst de realiteit dat burgers steeds dieper en dieper in hun zak moeten gaan. Onlangs is de benzineprijs weer verhoogd. De mensen worden steeds wanhopiger. Mensen die voorheen tot de middenklasse behoorden, kunnen tegenwoordig ook niet meer uitkomen. De middenklasse is totaal kapot geslagen. Velen werken zich in de schulden, zodat zij rond kunnen komen voor de maand.
Al met al kan gezegd worden, dat mensen hun levensvreugde kwijtraken.
Op social media zijn de afgelopen dagen berichten rondgegaan waarbij men zegt, dat het niet meer prettig is om te wonen en werken in Suriname.
Op vrijdag 10 februari heeft een groep mensen een protestactie gevoerd tegen het beleid van de regering onder leiding van activist Siebrano Pique. De actievoerders hielden de kruising van de Zwartenhovenbrugstraat en de Dr.Sophie Redmondstraat bezet. Op 17 februari worden burgers door Stephano Biervliet opgeroepen om massaal op het onafhankelijkheidsplein te protesteren tegen de regering. Het is de bedoeling om alles plat te leggen, zoals scholen, bedrijven en winkels.
SK