“Kleding zegt iets over de persoon, maar niets over wie de persoon is”

Enkele volwassenen geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat mooi kleden toch een must is als zij naar een gelegenheid gaan. Maar, niet een ieder is het daarmee eens. “Ik moet er altijd goed uitzien als ik ergens ga. Het maakt niet uit welke gelegenheid het is, ik moet er goed uitzien”, zegt Murrell.

“Ondanks dat alles zo duur is,, probeer ik mijn best te doen, je komt wel een goedkoop iets tegen en als je kan combineren komt dat heel goed uit.” Een man zegt, dat hij zich niet zo druk maakt met het kleden. “Ja, als het echt een speciale gelegenheid is dan doe ik het wel. Maar, over het algemeen draag ik wel wat in mijn handbereik is. Ik ga niet zoeken, ik pak wat dichtbij is. Vele vrouwen geven aan dat je goed gekleed moet zijn als je op zoek bent, maar ik voel me helemaal niet aangesproken.”

“Het uiterlijk houd je vaak genoeg ook voor de gek, de persoon moet voor je innerlijk vallen of hoe je zelf bent en niet van de dingen die je draagt. Je hebt velen die zich heel erg druk maken over wat ze aan zullen doen bij een gelegenheid en zichzelf ook in schulden zetten om er goed uit te zien, ma mie ne borgoe fu luku boeng als me tegenpartij het niet goed vindt maakt het niet veel uit. Kleding zeg wel iets over de persoon, maar zegt niets over wie de persoon zelf is. Elk pot heeft zijn deksel, dus ik kom die van mij wel tegen”, benadrukt de man.

Niet alleen volwassenen geven aan dat zij mooi gekleed moeten zijn, maar ook kinderen. Enkele kinderen geven aan, dat zij vaak genoeg ook mooi gekleed willen zijn. 

“Als mama mij zegt dat wij naar een feest gaan, dan wil ik vaak een van mijn prinsessenjurken aan”, zegt een meisje van zeven. “Als wij even gaan wandelen dan maakt het voor mij niet uit, zolang ik me comfortabel voel. Over het algemeen is samen spelen bij een plek het leukste en als ik soms heel mooi aan heb, dan mag het niet van mijn moeder. Dus soms is het wel een klus voor mij.”

Perel zegt, dat zij vaak passend aan trekt met haar moeder. “Dat is ook mooi, ik hoef niets geweldig aan te doen zolang mijn lichaam netjes gekleed is. Zolang ik veel vrienden kan maken is het fijn en als ik uitga is het dan het leukst, want na lange tijd gaan wij dan weer uit”, aldus Perel. 

TM

error: Kopiëren mag niet!