Ann Sadi (NDP): “Volk moet rauw eten met verhoging gasprijs”

Met de voorgenomen verhoging van de gasprijs, gaat het volk rauw moeten eten. De bevolking wordt daarmee tot herkauwers gemaakt. Zo zei het NDP-Assembleelid Ann Sadi gisteren, donderdag 9 februari, tijdens de openbare vergadering van de Assemblee. Het betrof een teamvergadering waarin vragen konden worden gesteld aan de regering over de genomen en nog te nemen maatregelen.

Sadi betoogde dat met de voorgenomen verhoging van de prijs van kookgas vele huishoudens het zich niet zullen kunnen permitteren om een gasbom te kopen om hun voedsel te bereiden. Kookgas in 28 lbs, het meest gebruikte door huishoudens, zal naar verluidt bij volledige afbouw van de subsidie meer dan SRD 500 kosten. Nu kost een 28 lbs gasbom nog geen SRD 50. Ook andere Assembleeleden, van zowel de oppositie en de coalitie, uitten hun bezorgdheid over de voorgenomen verhoging van de prijs van kookgas.

Sadi plaatste ook haar kanttekening bij de mededeling van regeringszijde dat met de verhoging van de prijs van brandstof de bus- en boottarieven niet verhoogd worden, omdat die gesubsidieerd blijven. Volgens het Assembleelid kan de regering dat mooi zeggen, maar compensatiegelden aan bushouders van vorig jaar zijn nog niet eens uitbetaald.

Volgens Sadi wordt er onvoldoende rekening mee gehouden dat bus- en boothouders te maken hebben met reële onderhoudskosten. Door het niet of maanden later uitbetalen van subsidiegelden “den sma dédé in a film”, zei Sadi.

SS

error: Kopiëren mag niet!