“Moe van het bedrog”

“Elke dag wanneer ik opsta word ik weer geconfronteerd met de situatie in het land en voel ik die teleurstelling en wraak opborrelen. En dit is niet zozeer gericht op de mensen die leiding geven aan het land, maar op het feit dat ik mij bedrogen voel door de zittende coalitie, voornamelijk de VHP die ons had beloofd, dat met haar aanpak het leven in Suriname beter zou worden”, zegt Yogesh in een interview met Dagblad Suriname. 

‘Wo set eng’ dat was de slogan. Een slogan waarin vele Surinamers, net als deze burger hebben geloofd, omdat zij naar eigen zeggen het wanbeleid van de NDP met haar vele schandalen waar miljoenen zijn verdwenen, zat waren.

Overigens was het ook deze regering die toen op straat is gegaan in protest tegen de komst van het Internationaal Monetair Fonds (IMF)  waarbij luidkeels was gezegd, dat zij nooit samen met het IMF zou samenwerken, omdat dat niet goed zou zijn voor het land en haar burgers. Integendeel zouden ze diaspora kapitaal brengen naar Suriname en miljoenen gelden zou in het land stromen.

“Volgens president Chandrikapersad Santokhi zou de diaspora 3 tot 4 miljard euro beschikbaar hebben om in Suriname te pompen als hij aan de macht zou komen. Geconfronteerd door de pers met deze belofte gaat de president beweren, dat er inderdaad is gewerkt aan het verkrijgen van diasporagelden wat te zien zou zijn aan de lange rijen bij de transfer kantoren waar het diaspora-geld binnenkomt. Dit terwijl het gelden betreft die familieleden in Nederland naar familieleden in Suriname overmaken en die niet behaald zijn dankzij verdiensten van deze regering. Naar mijn mening was dat een grove leugen en een mislukking”, zegt Yogesh.

Zijn diaspora adviseurs hebben hem op het verkeerde been gezet en hij heeft ook hun leugen als droom niet juist kunnen inschatten.

Ook zou er een 200 dagen plan zijn waarvan inmiddels duidelijk is, dat er niets van terecht is gekomen. “Allemaal bedrog. Vandaar mijn woede. Ik ben niet boos op individuen, maar op de leugens die uit hun mond zijn gekomen”, verklaart hij.

“Ik arbeid, maar weet niet wat mijn toekomst is. Maar, het leven gaat door en je moet elke dag opstaan en gaan arbeiden om je vaste lasten te kunnen betalen echter heb ik geen levensvreugde meer. En het grootste bedrog nog wel is het feit, dat de mensen alsook bedrijven die geassocieerd waren met de vorige regering toen van fraude en diefstal werden beschuldigd, nog vrijelijk rondlopen en hebben nog grootst praat. Zij lachen en komen ook nog uitleggen hoe het land gedraaid moet worden. Ik ben teleurgesteld, omdat zij deze mensen niet hebben opgepakt. Ik voel me bedrogen, omdat dit systeem faalt en omdat het systeem ook niet durft om deze mensen aan te pakken.”

“Hoe zal dit nog afspelen en zullen we nog luisteren naar een partij die ons heel veel beloofd had en ons uiteindelijk bedrogen heeft?”, vraagt een zeer gefrustreerde en bedrogen burger zich hardop af. 

“Ik ben niet boos op Chan, ik voel mij bedrogen door de verhalen. En dat vreet mij op.”

NK

error: Kopiëren mag niet!