Nieuw SLM toestel ‘Sabaku’ maakt inaugurele vlucht

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft president Chandrikapersad Santokhi medegedeeld, dat zij samen met CASAS (Civil Aviation Safety Authority Suriname) de laatste zaken correct heeft kunnen afhandelen met betrekking tot de Boeing 737-800. 

De SLM voert maandag 23 januari haar inaugurele vlucht uit met de eigen B737-800, de Sabaku, “een groot moment voor ons allen, maar voor de SLM in het bijzonder”, aldus het Kabinet van de President.

“Velen hadden de hoop voor de SLM al opgegeven. President Santokhi heeft dit echter nooit gedaan en zichzelf sterk gemaakt om samen met een interim-managementteam de SLM weer er bovenop te krijgen. En de resultaten zijn niet uitgebleven.” 

“De service naar onze zeer gewaardeerde passagiers zullen wij continu blijven verbeteren”, stelt de SLM.

De luchtvaartmaatschappij leaset de Boeing overigens van het Nederlandse NV AerCap, dat zo’n 1.800 vliegtuigen in beheer en/of bezit heeft en daarmee een van de grootste vliegtuig leasemaatschappijen is. De Boeing 737-800, registratie PZ-TCV, vloog in zijn vijftienjarige bestaan eerder voor Yemenia Airways en Caribbean Airlines.  

error: Kopiëren mag niet!