Tempel Fair en bazaar in kader Chinees Nieuwjaar 

In verband met het Chinees Nieuwjaar op zondag 22 januari, zal er op 21 en 22 januari een Temple Fair met bazaar worden gehouden in de KKF hal, aan de Kernkampweg in Paramaribo. De organisatie ligt in handen van de De Suriname Chinese United Association (SCUA). Dit is het overkoepelend orgaan van 13 Chinese sociaal maatschappelijke verenigingen. De SCUA zal samen met de Chinese ambassade in Suriname de Tempel Fair organiseren. 

De entree voor de bazaar is gratis. Op de bazaar zullen stands zijn van bedrijven en ook eet-stands. Er zullen dans, zang en andere optredens zijn. Tevens zijn er speciale attracties voor kinderen.

Een grote culturele voorstelling wordt zaterdagavond 21 januari vanaf zeven uur ‘s avonds opgevoerd. Daarna zal er een vuurwerkspektakel, gesponsord door de firma Soeng Ngie, zijn rond half tien.

Inmiddels heeft na zo’n 160 jaar vestiging in Suriname de lokale Chinese gemeenschap een eigen kring opgebouwd. Dat maakt, dat Chinezen in Suriname niet per se naar China hoeven om het nieuwjaar te vieren, maar ook hier feest kunnen vieren. Het is gebruikelijk dat er etentjes worden gehouden. Bij de Nieuwjaarslunch worden tempeldiensten en dansvoorstellingen uitgevoerd. Mensen zijn alsdan gekleed in traditionele kleding. 

error: Kopiëren mag niet!