Ook bloemen zijn bijna niet meer te betalen

Wanneer mensen een geschenk voor iemand willen kopen dan zijn bloemen populaire cadeaus. Maar, net als zovele producten, zijn ook vele bloemen, waaronder rozen en enkele unieke bloemen, nu heel duur. Toch blijven mensen bloemen kopen, maar het aantal is wel afgenomen. Een enveloppe geven met een kleinigheidje is nu het beste. 

Levan, die tien jaar is, geeft aan dat hij vroeger vaak met bloemen of een roos naar school ging als iemand jarig was. “Maar, nu zijn het bloemen uit de tuin of een mooi gedicht. Mijn moeder kocht vaak bloemen en zet zette ze op een vaasje op de tafel, zo hadden wij dagelijks bloemen, maar nu zie ik dat helemaal niet meer”, zegt Levan. 

Een vrouw die bloemen verkocht, maar door minder aanloop nu  plantjes verkoopt en ook op de zondag meedoet met de verkoop langs de straat, geeft aan dat zij vaak wel klanten heeft. “Ik kan niet dagelijks praten van een vlotte verkoop, maar ik geniet wel van mijn klanten.” Het verkopen van plantjes en bloemensoorten is een bij hossel, maar daarnaast heeft zij wel een vaste baan.

“Mijn klantenkring is toch in korte tijd groot geworden. Er zijn heel wat klanten die geinteresseerd zijn geraakt in het kopen van verschillende soorten planten. Alles is duur geworden, van vruchten tot bloemen, dit heeft geleid dat vele mensen nu liever zelf hun dingen willen planten, dan ze te kopen”, zegt de vrouw. 

“Bloemen van tijd tot tijd kopen doe ik, maar niet zo vaak meer als vroeger”, zegt Murelle. “Jezelf verrassen met een bloem kan, dus ik doe het. De prijzen zijn wel pittig. Als een geschenk geef ik geen bloemen en ook geen cadeautje, ik ga ervan uit dat een envelopje met een kleinigheidje erin veel meer zal doen. Ik kan me nog heugen dat ik een roos voor SRD 25 kocht of zelfs SRD 15, maar nu is dat veel duurder. Je hebt zelfs bloemstukken die SRD 1.500 kosten. Weet je wat iemand al met SRD 1.500 kan kopen, dan uit te geven aan iets dat niet lang mee gaat? Soms kan ook een mooie plant gegeven worden als een geschenk, een plant die vruchten geeft of bloemen, daarmee heb ik nog hoop dat het groter wordt en de volgende generatie er nog van kan genieten”, zegt Murelle. 

TM

error: Kopiëren mag niet!