Directie Mungra Medisch Centrum is in vergevorderd herstel, financieel stadium

In gesprek met de redactie van Dagblad Suriname zegt directeur Shaista Abdoel van het Mungra Medisch Centrum, MMC, te kennen dat de financiële situatie is het ziekenhuis in een goede fase zit. Ze gaat in het gesprek concreet in op hetgeen dat in een paar weken door tussenkomst van de president en de minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin is gebeurd in het MMC.

Ziekenhuis wordt uit crisis gehaald

Het is bekend bij veel burgers dat het niet zo best ging met het Mungra Medisch Centrum, het was noodzakelijk dat er een ingreep kwam om de financiële situatie in de instelling te veranderen. Hierin brengt het directieteam in samenwerking met de regering een verandering. De prioriteiten die echt aandacht genoten de laatste tijd waren het laboratorium, de röntgenafdeling en de apotheek. De artsen en specialisten zijn er wel, maar de medische apparaten die erbij horen, functioneerden matig. Zo kon er vanaf november 2022 alleen bij cito gevallen gebruik worden gemaakt van het laboratorium.

Minister Ramadhin bewerkstelligt betalingen en operationeel worden van afdelingen

De afdelingen, die een zogenaamd cito post werden twee maanden geleden, worden na zo’n vier weken weer operationeel en kunnen dan dankzij de minister weer de optimale zorg bieden aan de ongeveer 40.000 personen die allemaal de zorg van het MMC genieten. Voor de periode dat de zorg nog niet geoptimaliseerd is, blijft de optie dat er ondersteuning komt vanuit andere laboratoria en ziekenhuizen in het land. Het raadsvoorstel om de achterstanden en nieuwe kosten te bekostigen in het MMC is reeds in orde gemaakt.

Als alles goed verloopt moeten het lab reagens en röntgenafdeling binnenkort weer operationeel zijn, mede dankzij Mark Sprengers van het Herstelplan die ook middels fondsenwerving probeert gelden binnen te halen om het centrum financieel te ondersteunen. Staatsolie Foundation helpt bij het weer operationeel maken van de binnenkort weer draaiende röntgenafdeling 

Waardering zorgpersoneel

De directrice van het Mungra Medisch Centrum geeft verder bevestigend te kennen aan de redactie, dat de verschillende klachten die zijn gedeponeerd al in behandeling zijn en dat er contact is geweest met de families die klachten hebben ingediend. Voor wat betreft de waardering en de motivatie van het zorgpersoneel zegt ze, dat er door alle ziekenhuizen, dus ook het MMC, hard aan de weg wordt getimmerd  om dit in orde te maken.

“Er kan gezegd worden dat er nu wat hoop bij is komen kijken, hoop doet toch leven. Er wordt gestreefd naar een operationele MMC”, aldus Shaista Abdoel.

GW

error: Kopiëren mag niet!