“Het spelletje van illegale venters gaat maar lekker door”

“Het spelletje van de illegale venters gaat maar lekker door”, zegt een vrouw in gesprek met Dagblad Suriname. “Zodra enkele ambtenaren langs rijden, dan zie je de illegale venters rennen en botsen tegen ons. En als de politiewagen voorbij is gereden komen ze weer naar hun plek. Als er dan een ambtenaar rondloopt zie je de illegale venters voor enkelen minuten niet, maar zodra de ambtenaar weg loopt rennen zij weer naar hun plek. Lijkt mij een kinderspelletje als pakkertje en dit gebeurt vaak”, zegt de vrouw.

“Op zo een manier houdt het niet op met de illegale venters.” Niet alleen de vrouw, maar vele burgers geven aan dat dit geen manier is.

“Tijdens het rennen botsen de illegale venters tegen burgers en dan vallen zij. De straatventers blijven een onoplosbaar probleem. Na jaren ervaring en onderzoek weet niemand hoe men dit probleem moet oplossen. Ik kom dagelijks op de markt en ik hoop ook dagelijks een nette en veilige markt of centrum te zien, maar dat kan niet. Het is en blijft onhygiënisch, je ziet een straatventer naast een hoop troep verkopen of langs de straat en net op het gedeelte waar men moet lopen, dat kan toch niet. Ik hoop, dat er een permanente oplossing komt en dat men er ook dagelijks werk van maakt. Als men advies van het volk nodig heeft, vraag het dan maar of kom met een ideeënbox, gezamenlijk kan er gewerkt worden aan de illegale venters. Ik hoop en verlang een schoon en nette centrum te zien. Maar, als het zo door blijft gaan dan zal het van de ene op de andere dag nog erger worden. Hoe langer men draalt hoe meer illegale venters er bij komen”, zegt de vrouw.

TM

error: Kopiëren mag niet!