Cursus criminologie van start op Faculteit der Juridische Wetenschappen universiteit

Vorig jaar is door het ministerie van Justitie en Politie in samenwerking met de Faculteit der Juridische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname(AdeKUS), besloten een masteropleiding in het vak criminologie te gaan verzorgen. Als voorloper wordt een driedaagse cursus gehouden.

Aanvang aanmeldingsprocedure

“De Faculteit der Juridische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit organiseert in de periode 23 – 27 januari 2023 de cursussen Bijzondere delicten en Criminologische theorieën en fenomenen. De cursussen worden verzorgd door de gastdocenten prof. dr. Jacques Claessen en associate professor dr. Roland Moerland uit Nederland, ondersteund door de counterparts van de AdeKUS mr. Rinette Djokarto”, dit bevestigt de decaan mevrouw W. Bechan-Pherai tegenover de redactie van dagblad Suriname.

Mogelijke ondersteuning in aanpak criminaliteit in Suriname

Criminologie is een gedragswetenschap die criminelen en hun handelingen bestudeert. Dit wordt gedaan in samenhang met de maatschappelijke reactie op dit soort gedrag. Met de start van de cursus kan ook ondersteuning geboden worden aan de verschillende politie-eenheden om de drastische stijging van criminaliteit in de samenleving tactisch aan te pakken en ervoor te zorgen, dat men in Suriname weer gerust door de straten en de verschillende buurten kan gaan lopen.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie gaf bij de bijeenkomst met de decaan en de secretaris (mr M. Poepon) van de juridische faculteit te kennen, dat hij blij is met deze samenwerking, omdat hij van mening is, dat het ministerie van Justitie en Politie wat meer kan betekenen voor de samenleving indien het over goed kader beschikt. Recentelijk heeft de minister samen met de vicepresident aangegeven in een persconferentie, dat er nu hard aan de weg getimmerd zal worden en dat criminelen hard aangepakt zullen worden.

Docenten juridische faculteit geven invulling aan cursus

“De twee specialisten die de juridische faculteit uit Nederland heeft laten halen, zullen samen met de Vakgroep Strafrecht (dat gedoceerd wordt door andere ander mr. Rinette Djokarto) de beide vakken verzorgen”, aldus de decaan afsluitend in het gesprek met de redactie te kennen.

GW

error: Kopiëren mag niet!