3 schoolkeukens krijgen upgrade door het Resilient School Feeding Program

St.Vincent Times bericht op 17 januari, dat de toegang van leerlingen tot gezonde en voedzame schoolmaaltijden een realiteit wordt in Suriname. Dit dankzij de steun van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), de regering van Mexico en de regering van Suriname.

Volgens het bericht kregen drie scholen voor speciaal onderwijs via ‘Resilient Caribbean Initiative’, een upgrade van de keukeninfrastructuur om de voedselvoorziening, kwaliteit en veiligheid te verbeteren bij het bereiden van schoolmaaltijden voor leerlingen. Het gaat hierbij om SO Welgedacht C, SO De Bloementuin en SO Maretraite. De scholen zouden in overleg met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur geïdentificeerd zijn. SO Welgedacht C ontving een nieuw koelkast- en keukenassortiment ontving, terwijl SO De Bloementuin en SO Maretraite diverse kleine keukenbenodigdheden ontvingen, waaronder potten, pannen, kookgerei, handmixers en keukenweegschalen. Verder kreeg elke school een houten keukenkastje.

Verder wordt in het bericht aangeven, dat het doel van dit subproject is om capaciteiten van instellingen en belanghebbenden te versterken om veerkrachtige en duurzame nationale schoolvoedingsprogramma’s te implementeren. “Dit omvat de verbetering van de keukeninfrastructuur om een ​​betere voedselkwaliteit en voedselveiligheid te garanderen. Het subproject zal dit jaar zijn inspanningen voortzetten om de regering van Suriname te ondersteunen bij het ontwikkelen van een veerkrachtig schoolvoedingsprogramma en om extra scholen te ondersteunen bij de installatie van gootstenen om de toegang tot drinkwater te verbeteren”, aldus St.Vincent Times. 

Aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is gevraagd in hoeverre deze informatie juist is en dit werd bevestigend beantwoord.

SK

error: Kopiëren mag niet!