DNA veroordeelt beschieting gebouw Kantongerecht

Assembleeleden hebben gisteren, dinsdag 17 januari, bij aanvang van de openbare vergadering in de Nationale Assemblee de beschieting op het gebouw van het Kantongerecht aan de Monseigneur Wulfinghstraat scherp veroordeeld, en eisen van de regering dat deze kwestie tot de bodem wordt onderzocht. 

Vorige week vrijdagavond hebben twee mannen op een bromfiets schoten gelost op het gerechtsgebouw. In het gebouw zijn kogelinslagen gevonden. Behalve lege hulzen, werden er handgranaten en een tas met een automatisch wapen (RPG) aangetroffen. 

VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien zei elke vorm van aanslag op de rechtsstaat en de democratie af te wijzen. NPS-fractieleider Gregory Rusland veroordeelt elke aanslag op welk orgaan dan ook van de Trias Politica. De zaak moet grondig worden onderzocht en de verantwoordelijken moeten spoedig worden opgespoord. De regering dient hiermee een sterk signaal af te geven dat de aanslag onacceptabel is. 

Evert Karto van de ABOP/PL fractie schaarde zich achter de veroordeling van de beschieting op het gebouw van Kantongerecht. NPD-fractieleider Rabin Parmessar zei, dat zijn fractie elke vorm van intimidatie van de gemeenschap, of die uitgaat van een individu of de regering, veroordeelt. Hij keurt af de insinuaties die in een bepaalde richting worden gedaan. Hij riep alle burgers op om problemen vreedzaam op te lossen, om de regering geen excuses te geven om de democratische rechten en vrijheden van personen nog meer te onderdrukken. Vreedzame oplossing van problemen dient ook ter voorkoming van een geweldsspiraal die de samenleving nog meer problemen zal bezorgen.

Parmessar riep de regering op om beleid te maken in het belang van Suriname, en af te zien van insinuatie, intimidatie en agressie tegen de gemeenschap. Hij verwees naar eerdere beschietingen nabij het Kabinet van de President, bij de woning van de president, bij het VHP-partijcentrum en de toegenomen criminaliteit in het land. Hij verwacht van de regering een krachtdadig optreden hiertegen. Hij zei zich niet te kunnen indenken, dat ondanks de honderden actieve relevante diensten de daders van de beschieting op het Kantongerechtsgebouw nog niet zijn opgepakt.

SS

error: Kopiëren mag niet!