KGVP moet niet zomaar in kwaad daglicht gesteld worden om persoonlijke belangen

De voorzitter en twee bestuursleden van de KGVP (Koöperatie van Groenteverbouwers Van Pettenpolder) zijn niet te spreken over de manier waarop eigen leden de coöperatie in een kwaad daglicht proberen te stellen. De voorzitter geeft zelfs aan, dat hij om deze redenen aangifte zal doen tegen de desbetreffende personen die bekend bij hem zijn.

Korte terugblik

De KGVP is een coöperatie voor groenteboeren, die momenteel onder leiding van Khedoe N. staan. Leden zijn diep teleurgesteld in het huidig bestuur. Khedoe geeft te kennen, dat het bij deze niet gaat om leden, maar om een persoon die zelfs onderdak heeft gehad van de coöperatie. Die zorgt voor alle ruis en de slechte naam van de coöperatie. Voor de voorzitter is het belangrijk, dat de coöperatie niet zomaar in een kwaad daglicht wordt gesteld om enge persoonlijke belangen.

De onregelmatigheden in het bestuur van de KGVP die aangepakt moeten worden, zijn volgens leden van de coöperatie de reden dat ze zich nog meer geërgerd hebben aan de wijze van aanpak van het bestuur. Ze hebben toen gemeend een algemene ledenvergadering uit te schrijven. Dit vindt de voorzitter niet erg, maar wel de manier waarop dit zich heeft voltrokken. 

Deurwaarders exploot 

“Op het deurwaardes exploot die is gebruikt om het bestuur van de KGVP op te roepen om een ledenvergadering uit te roepen, staat een ander datum dan bij de handtekening van de deurwaarder zelf”, gaf de voorzitter eerder aan. De deurwaarder Dwarka G. ontkracht de feiten van de heer Khedoe. Dwarka heeft gesteld, dat de datum van de brief 28 december 2022 is, terwijl de datum van zijn handtekening 27 november 2022 was. Er was zo’n maand tijd vrij voor de verzameling van de handtekeningen van de leden aangesloten bij de coöperatie. Voorzitter Khedoe gaf verder te kennen, dat de leden een heel ander verhaal te horen hebben gekregen dan het verhaal van een deurwaarders exploot waarvoor hun handtekening daadwerkelijk nodig is geweest. Dit terwijl de deurwaarder zegt, dat hij geen van de mensen kent die hun handtekening hebben geplaatst. De handtekeningen zijn zelf door leden van de coöperatie gebracht naar de deurwaarder.

Geen sprake van onrechtmatige handelingen

De leden van de coöperatie hebben van betrouwbare bronnen vernomen dat er handelingen worden verricht door leden in het bestuur. Zo is opgemerkt, op grond van bewijzen, dat percelen aan derden worden verkocht terwijl die geen lid van de coöperatie zijn. Khedoe zegt hierop dat het klopt dat de percelen verkocht zijn, maar dat de financiële administratie daarvan er is en dat het gebruik van de verkregen 10.000 US dollar voor de coöperatie zelf bewezen kan worden. De verhalen die daarnaast worden verteld zijn volgens de voorzitter verhalen van leden die juist gewoon de percelen gratis willen verdelen onder derden. Alle handelingen die verricht worden, zijn volgens de voorzitter volgens de voorschriften van de statuten en er zijn helemaal geen noemenswaardige activiteiten die zich in het bestuur hebben voltrokken die niet mochten. 

Inmiddels staat er voor 9 februari een algemene ledenvergadering gepland en is de planning daarvan niet gegaan zoals de leden het zouden willen, maar zoals dat zou moeten volgens het bestuur.

GW

error: Kopiëren mag niet!