DNA vergadert vandaag, dinsdag 17 januari

De Nationale Assemblee, DNA, komt vanmiddag, dinsdag 17 januari, voor het eerst in het nieuwe jaar in openbare vergadering bijeen. Op de agenda van de eerste vergadering staat de voortzetting van de behandeling van de Toerisme Raamwet en de ontwerpwet instelling van de Surinaamse Toerisme Autoriteit. 

Bij de tweede vergadering staat op agenda de voortzetting van de behandeling van de ontwerpwet houdende nadere wijziging van de Personeelswet en de Ambtenaren Pensioenwet. Nadere wijzigingen van deze twee wetten zijn nodig om de verplichte ambtenarenregistratie die thans loopt een wettelijke grondslag te geven. 

De behandeling van deze ontwerpwetten werd op 27 december aangehouden, omdat het parlement eerst de inputs van vakorganisaties bij de overheid wilde vernemen. De verplichte ambtenarenregistratie die uitgaat van het ministerie van Binnenlandse Zaken is hiermee ook verlengd tot 31 januari.De derde openbare vergadering die voor vandaag is uitgeschreven betreft de voortzetting van de behandeling van de ontwerpwet houdende regels inzake de teelt van industriële hennep en de oprichting van een Nationaal Instituut voor Industriële Hennepteelt in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!