Twee verdachten roof halsketting van vrouw in Lantanastraat opgepakt

Derde vrouwelijke verdachte, militair en DNV-lid, na aanhouding weer in vrijheid gesteld

De twee roof verdachten M.M. (38) en D.N. (34) zijn vrijdag 13 januari door agenten van gespecialiseerde afdelingen aangehouden. M.M. werd in het ressort Munder door de Recherche van Regio Paramaribo in de kraag gevat, en D.N. in het ressort Flora door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP).

De twee worden ervan verdacht op donderdag 22 december 2022 een vrouw te hebben beroofd van haar halsketting in de Lantanastraat in het ressort Flora. De verdachten verplaatsten zich in een zwarte auto. Op een bepaald moment stopten de twee in de Lantanastraat, waar twee vrouwen voor een woning zaten. 

Een van de mannen stapte uit, liep naar de vrouwen toe en rukte een halsketting van geel metaal van de aangeefster weg. Er ontstond toen een worsteling tussen de verdachte en de jonge vrouw, waarbij de verdachte toch kans zag om met een deel van de halsketting ervandoor te gaan. Bij het verlaten van de plek loste de verdachte een schot in de richting van het slachtoffer.

Na goed speurwerk van de verschillende diensten werden de verdachten aan de hand van het kentekennummer van de auto, dat was doorgespeeld aan de politie, in beeld gebracht. De eigenaar van de auto bleek de vriendin van de verdachte M.N. te zijn. De vriendin, een militair tevens lid van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), werd overgedragen aan de Militaire Politie. Zij is na verhoor heengezonden, terwijl de auto hangende het onderzoek in beslag is genomen. Het wapen waarmee het feit is gepleegd, is nog niet teruggevonden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn M.M. en D.N. in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!