Suriname verliest grote zoon met overlijden ondernemer Dilip Sardjoe 

Waarnemend president, vicepresident Ronnie Brunswijk, condoleert samenleving met heengaan Sardjoe

Op 73-jarige leeftijd is de CEO van Rudisa Holdingmaatschappij N.V. Dilip Sardjoe in Nederland overleden na een ziekbed. Waarnemend president, vicepresident Ronnie Brunswijk, heeft zondag namens de regering Santokhi-Brunswijk de gemeenschap, maar vooral de nabestaanden, gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst.

Staatseer

De regering staat open om deze man van weleer met staatseer naar zijn laatste rustplaats te begeleiden, aldus Brunswijk.

Naast ondernemer en zakenman was Sardjoe ook actief in de politiek. Eerst bij de VHP, waarna hij na enige tijd zijn eigen politieke partij oprichtte, de Basis Partij voor Vernieuwing en Democratie. In zijn politieke carrière heeft hij als laatst de NDP ondersteund.  

Selfmade

Sardjoe was een selfmade zakenman. Het opzetten van een winstgevend bedrijf is zijn specialiteit, zo schrijft de website van Rudisa. “Als er behoefte of vraag is naar een product op de markt, speelt Rudisa daar op in. Natuurlijk biedt Rudisa Holdingmaatschappij N.V. goede kwaliteit en een goede prijs. De strategie van Rudisa is erop gericht om investeringsrisico’s te nemen en bedrijven die andere ondernemers als ‘uitgeput’ beschouwen weer gezond te maken. Hierdoor is Rudisa de andere marktspelers altijd een stap voor. Het doel van ons bedrijf is om verschillende vestigingen onder de paraplu van Rudisa Holdingmaatschappij N.V. te hebben”, aldus wijlen Sardjoe. 

De ondernemer begon met het plannen van zijn carrière kort nadat hij op jonge leeftijd de school had verlaten. Als verkoper/verzekeringsagent en ondernemer wist Sardjoe voor zijn 25ste een solide financiële basis te leggen. Hij begon toen zijn zakenimperium te vestigen. 

Meer dan 25 jaar later is Sardjoe CEO/eigenaar van 17 lokale en 7 buitenlandse bedrijven. “Met trots kunnen we zeggen dat Rudisa de eerste multinational van Suriname is die zich onderscheidt van andere bedrijven. De Rudisa Holdingmaatschappij N.V. met haar dochterondernemingen in Suriname en in het buitenland heeft momenteel ruim 1.000 medewerkers in dienst en biedt hen voldoende mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Het is een energieke organisatie die uitdagingen niet uit de weg gaat”, stelde Sardjoe.

error: Kopiëren mag niet!