President Santokhi onverwachts op bezoek in zalencentrum Hoofddorp voor VHP-Nederland bijeenkomst

Lokale Surinamers hadden graag even handen geschud met Santokhi

Ondernemer Nishall Bhagai in Hoofddorp kreeg vorige week een telefoontje met een verzoek: of hij over zeven dagen in zijn zalencentrum in Hoofddorp iets beschikbaar had voor een bijeenkomst met 150 personen, onder wie de Surinaamse president Chan Santokhi. Hoewel de geschikte zaal ’s avonds al was geboekt, hoefde hij er niet lang over na te denken. “Ja, best stressvol, maar wij zijn professionals”, aldus Bhagai tegenover de nieuwswebsite NH Nieuws.

Nishall is eigenaar van zalencentrum The Queen Venue aan de Kruisweg in Hoofddorp. Het partycentrum is sinds september vorig jaar open. Na het telefoontje met het verzoek van de president was het aan hem om alles in goede banen te leiden. Nadat alles op tijd was gelukt en hij tevreden terug kon kijken op de bijeenkomst, moest alles binnen no time weer blinken als een spiegel. 

De aankomst van president Santokhi zaterdagmiddag 14 januari, om een bijeenkomst van de VHP Nederland bij te wonen, bleef niet onopgemerkt in Hoofddorp. Mensen die boodschappen aan het doen waren in het centrum en winkeliers zagen het gezelschap met veel beveiliging aankomen. Door het vele verkeer konden bezoekers hierdoor met moeite een parkeerplaats vinden. 

‘Hand geven was leuk geweest’

De komst van president Santokhi was niet bekendgemaakt. Het ging om  een besloten bijeenkomst. “Jammer”, zegt Joyce Parsue van het Surinaamse eethuis Joyce Foodcorner. Haar zaak ligt op een steenworp afstand van het zalencentrum. “Als het had gekund, had ik graag een glimp van hem opgevangen.” 

Volgens Joyce zou een grote groep uit de Surinaamse gemeenschap in Hoofddorp erg blij zijn geweest met het bezoek van de president. “Er wonen hier best veel mensen van Surinaamse en Hindoestaanse afkomst”, zegt ze. “Het had leuk geweest als hij zich liet zien en een aantal van hen een hand kwam geven.”

Santokhi was kort in Nederland afgelopen weekend, op doorreis uit India, waar hij afgelopen week op bezoek was met een delegatie, naar Suriname.

(Bron foto: NH Nieuws – Nishall Bhagai (l) en mede-organisator Viren Bachoe (r) met de president – Eigen foto)

error: Kopiëren mag niet!